BasBQ
Beef en Steak

Brisket...first time.

 

Op Suyt

Tondelzoeker
Berichten
20
dusssss.....vandaag stond de brisket op het programma.
gisteren met mijn ontbijtkok alles klaargezet en Mise en place gemaakt, we hadden ervoor gekozen om het recept van Mac's BBQ te gebruiken.
mijn plan was om het vlees er vanmiddag om een uur 12 op te gooien.
Mijn ontbijtkok had echter andere plannen en de brisket lag dus om 6:15 vanmorgen al op het ei....
foto's van voordat ik binnenkwam zijn er niet...we zullen het moeten doen met wat ik wel heb.


dit was dus om 12:00 uur  kern van 73 was net bereikt en als ik 10 minuten eerder was geweest had ik nog zonder folie een foto gehad.



kern van 91 graden en het voelt boterzacht na de sateprikker test.



eindresultaat...ik heb het idee dat het zachter kan en de rookrand nog iets groter.... dit dus voor de volgende keer.
de smaak was overigens super...zeker voor herhaling vatbaar...
 
Mooie run!! Congrats met je koei!! :D
 
Voor de 1e keer toch super?? lijkt me lekker!
 
Die rookrand is geen wiskundig gegeven hoor  :D
 
je kunt altijd met colorozozout wat cheaten met die rookrand ;)

ziet er prima uit! lang genoeg laten rusten om sapstromen (en dus malsheid) op gang te krijgen?
 
in de receptuur stond een uurtje rust... ik heb er zelfs anderhalf van gemaakt....per ongeluk dat wel.
 
Ziet er heerlijk mals uit enne gefeliciteerd met je KOEI
 
Sta ik altijd maar een beetje in regen en wind :(( ;)

Ziet er lekker sappig uit!
 
Yummie....en gefeliciteerd! :p
 
Ziet er mooi uit, gefeliciteerd met je koetje.
Laat je niet gek maken door dw rookring, deze mag bij wedstrijden niet beoordeeld worden omdat deze ook artificieel gemaakt kan worden. De rooksmaak is veel belangrijker.
 
Proficiat met Moo
 
Happy koe!
 
Lekker hoor.
Ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan