- Berichten
- 4.941
Beste BBQgenoten,
Tijdje terug kwam er een vraag op het forum of er ook secreto was van anderen rassen varkens. Dat trok meteen mijn aandacht. Even wat Google leverde wat leuke info op. Duroc d'Olives heeft ook secreto van haar varkens. En toevallig verkoopt mijn lokale slager ook vlees van Duroc d'Olives. Wat na vragen leerde mij dat er minimaal 9kg afgenomen moest worden. Geen probleem. Wat lokale BBQ genoten benaderd. En die hadden er geen moeite mee om eea eens te proberen zo als jullie al hebben kunnen lezen. Het is een duidelijk magerder stukje vlees. Maar niet minder smaakvol. Het vergt enkel wat meer werk om het goed klaar te maken op de BBQ.
Een maaltijd is niet kompleet zonder wat groentes. En omdat er in de la van de keuken al bijna een jaar de Bricknic mij zat aan te staren wordt het onderhand wel eens tijd om die vies te maken. En wat is dan makkelijker dat ratatouille met Bulgur.
Dus daar gaan we. Zonder plaatjes geen verhaal
Het stukje vlees enkel voorzien van SPG. Om zo de smaak van het vlees het meest overeind te houden.
Stukje vlees kan nu de koelkast in voor de drybrine. Tijd om de ratatouille te gaan maken. Eerst de Bulgur gekookt en af laten koelen. Daarna de ingrediënten klein maken en het steentje vullen.
Wat is dat eens leuk om te doen genoten. Steentje gaat indirect op de weber. En die staat op standje heet. Geen id hoe heet. Ik gok z’n 200gr.
Mooi tijd om het vlees te gaan garen. Eerst indirect op een temp van 107gr. tot een kern van 60gr. Daarna insmeren met boter en heel stevig aanzetten. Zodat er een mooi korstje op komt.
Stukje vlees was ondertussen klaar. Ratatouille zag er ook goed uit. Tijd om alles van de Q te halen en een bordje opmaken. Wat een heerlijke geuren. Echt genieten met dit mooie weer.
Wat was dat weer genieten zeg. Heerlijk stukje vlees. Zeker voor die prijs. Het hoeft voor mij niet altijd mega vet te zijn. En als je dit stukje vlees precies op kern gaart is het heerlijk sappig en mals. Het werken met de Bricknic is ook een feest. Wat is dat een gaaf stukje uitbreiding op de BBQ. TOP
Wel moet er nu een steentje bij. Een steen is niet genoeg voor het gezin. Dus ik kan weer gaan investeren
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.
Tijdje terug kwam er een vraag op het forum of er ook secreto was van anderen rassen varkens. Dat trok meteen mijn aandacht. Even wat Google leverde wat leuke info op. Duroc d'Olives heeft ook secreto van haar varkens. En toevallig verkoopt mijn lokale slager ook vlees van Duroc d'Olives. Wat na vragen leerde mij dat er minimaal 9kg afgenomen moest worden. Geen probleem. Wat lokale BBQ genoten benaderd. En die hadden er geen moeite mee om eea eens te proberen zo als jullie al hebben kunnen lezen. Het is een duidelijk magerder stukje vlees. Maar niet minder smaakvol. Het vergt enkel wat meer werk om het goed klaar te maken op de BBQ.
Een maaltijd is niet kompleet zonder wat groentes. En omdat er in de la van de keuken al bijna een jaar de Bricknic mij zat aan te staren wordt het onderhand wel eens tijd om die vies te maken. En wat is dan makkelijker dat ratatouille met Bulgur.
Dus daar gaan we. Zonder plaatjes geen verhaal

Het stukje vlees enkel voorzien van SPG. Om zo de smaak van het vlees het meest overeind te houden.
Stukje vlees kan nu de koelkast in voor de drybrine. Tijd om de ratatouille te gaan maken. Eerst de Bulgur gekookt en af laten koelen. Daarna de ingrediënten klein maken en het steentje vullen.
Wat is dat eens leuk om te doen genoten. Steentje gaat indirect op de weber. En die staat op standje heet. Geen id hoe heet. Ik gok z’n 200gr.
Mooi tijd om het vlees te gaan garen. Eerst indirect op een temp van 107gr. tot een kern van 60gr. Daarna insmeren met boter en heel stevig aanzetten. Zodat er een mooi korstje op komt.
Stukje vlees was ondertussen klaar. Ratatouille zag er ook goed uit. Tijd om alles van de Q te halen en een bordje opmaken. Wat een heerlijke geuren. Echt genieten met dit mooie weer.
Wat was dat weer genieten zeg. Heerlijk stukje vlees. Zeker voor die prijs. Het hoeft voor mij niet altijd mega vet te zijn. En als je dit stukje vlees precies op kern gaart is het heerlijk sappig en mals. Het werken met de Bricknic is ook een feest. Wat is dat een gaaf stukje uitbreiding op de BBQ. TOP
Wel moet er nu een steentje bij. Een steen is niet genoeg voor het gezin. Dus ik kan weer gaan investeren

Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.
Laatst bewerkt: