BasBQ
Beef en Steak

Breekbrood. . . zo 2012!

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.013
De laatste tijd behoorlijk druk geweest en eigenlijk geen tijd om te barbecueen of iets dergelijks.

Vandaag toch maar een breekbrood gemaakt op mijn DO die al drie maanden in de schuur staat.

Gewoon witbroodmix van Koopmans gebruikt.

IMG_2619.JPG


Negen bolletjes van 50 gram en drie van 60 gram (had nog wat deeg bewaard voor wat anders).
in de DO
IMG_2620.JPG


50 minuten laten rijzen onder een vochtige theedoek.

IMG_2621.JPG


De bolltejes zijn dan verdubbeld in grootte

IMG_2623.JPG


Voor de fotowedstrijd wat letters en getallen uitgesneden.

IMG_2622.JPG


En erop gelegd

IMG_2624.JPG


Voor een 6 Qt DO heb je zeven briketten onder nodig

IMG_2625.JPG


en twintig boven op de deksel.

IMG_2627.JPG


Na twintig minuten vond ik ze nog niet goed

IMG_2630.JPG


Maar vijf minuten later was ik heel tevreden.

IMG_2633.JPG


Iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond 2012.

Bedankt voor het kijken!
 
origineel idee Frits, en jullie ook goede kerstdagen en een goed 2012 toegewenst
 
Ik vind hem schitterend Frits!
 
Ik had op de site van Geert een mooie tip gelezen om als je brood in je DO bakt, iedere vijf minuten, de deksel een kwartslag met de klok mee te draaien en de pot een kwart slag tegen de klok in te draaien om zo hotspots en verbrandingen te voorkomen.

de onderkant zag er dan ook goed uit

IMG_2644.JPG
 
Frits zei:
Ik had op de site van Geert een mooie tip gelezen om als je brood in je DO bakt, iedere vijf minuten, de deksel een kwartslag met de klok mee te draaien en de pot een kwart slag tegen de klok in te draaien om zo hotspots en verbrandingen te voorkomen.

de onderkant zag er dan ook goed uit

IMG_2644.JPG

Dat is echt niet nodig.
Als je hem gewoon zijn gang laat gaan komt het helemaal goed.
 
Terug
Bovenaan Onderaan