EerGisteren eindelijk weer eens de Q aangeslingerd. Was weer veel te lang geleden.
Aangezien het een gewone donderdag was, ook een gewone maaltijd, maar dan van de Q. AGV: bloemkoolbom met aardappelen.
Bloemkool eerst 7 minuten voorgekookt. Daarna met koud water afgespeeld. Daarna de bloemkool voorzien van een helm van gehakt en daaroverheen een laagje spek.
Daarnaast wat roseval aardappeltjes, hasselback stijl.
De Q opgestookt richting de 180 graden. Bom er op en de aardappels er omheen. Bom had een uur nodig. Aardappelen waren na 45 minuten klaar. Dus die mochten nog even in de oven op temperatuur blijven. Na een uur was de bom mooi verkleurd en konden we aan tafel.
Maar... Daar staat dan een Q eenzaam en alleen. Buiten in dit gure weer. Zonde om zomaar af te laten koelen. Dus meteen weer door! Schaal met tomaten er op. Op smaak gemaakt met zout, peper, oregano, tijm, olijfolie en flink wat knoflook. De luchttoevoer van de Q gehalveerd en lekker laten garen. Klein beetje ijkenhout er bij.
Na een uur was de temperatuur gedaald naar 140 en de bloemkoolbom verslonden
smaakte prima! Terug bij de Q de luchttoevoer dichtgedaan en laten afkoelen met de tomaten er nog in. Na een uurtje of 2-3 was de Q zo goed als afgekoeld en de tomaten goed gaar. De tomaten en het losgelaten sap gepureerd en de soep voor vandaag was klaar. De knoflook was erg aanwezig en je kon echt proeven dat die van de W af kwam. Zeer geslaagd experiment met de restwarmte
gaan we zeker vaker doen!
Aangezien het een gewone donderdag was, ook een gewone maaltijd, maar dan van de Q. AGV: bloemkoolbom met aardappelen.
Bloemkool eerst 7 minuten voorgekookt. Daarna met koud water afgespeeld. Daarna de bloemkool voorzien van een helm van gehakt en daaroverheen een laagje spek.
Daarnaast wat roseval aardappeltjes, hasselback stijl.
De Q opgestookt richting de 180 graden. Bom er op en de aardappels er omheen. Bom had een uur nodig. Aardappelen waren na 45 minuten klaar. Dus die mochten nog even in de oven op temperatuur blijven. Na een uur was de bom mooi verkleurd en konden we aan tafel.
Maar... Daar staat dan een Q eenzaam en alleen. Buiten in dit gure weer. Zonde om zomaar af te laten koelen. Dus meteen weer door! Schaal met tomaten er op. Op smaak gemaakt met zout, peper, oregano, tijm, olijfolie en flink wat knoflook. De luchttoevoer van de Q gehalveerd en lekker laten garen. Klein beetje ijkenhout er bij.
Na een uur was de temperatuur gedaald naar 140 en de bloemkoolbom verslonden

