BasBQ
Beef en Steak

Birthday PP

 
 

SGx71

Stoker
Berichten
273
Van mijn schoonmoeder een Procureur gekregen, "voor mijn verjaardag"
( ik ben zo'n moeilijke, die als ik wat wil hebben, het zelf wel aanschaf .. )

< behalve de KitchenAid Artisan, dus als iemand zich geroepen voelt .... :p >

2013-09-10083055.jpg
2013-09-10084414-1.jpg


2Kilo, gisteren in de rub gezet met Memphis Dust

Vanmorgen om 6u de wekker ....

2013-09-11062236.jpg

Gelukkig was het droog ;)

2013-09-11063815.jpg


Snake gemaakt, met appelsnippers, en kersenchunks

2013-09-11075025.jpg

Het brandt lekker, dus mijn nieuwe vriend mocht erop

Na een uurtje schommelt de temp een beetje tussen 115 en 122graden

2013-09-11081841.jpg


De buitentemp wordt al wel beter ... +1 graad
En het is droog ..

2013-09-11075914.jpg
 
Leuk kado! Veel plezier met het bereiden.
 
Lekker hoor. Succes vandaag en zal nog even kijken vanmiddag.
 
Lekker vroeg op ! Succes met de run
 
Tussentijdse update :

ongeveer 3 uur onderweg nu

Temperatuur is lastig, maar met hulp hier toch omlaag gekregen

2013-09-11095526.jpg
2013-09-11101311.jpg


Ondanks mijn streepjes op de luchtinlaat, schiet het makkelijk naar de 120+ graden.
Onder en boven ver dicht, nu zo'n 105 graden weer ...

De kern temp is nu zo'n 59c ( Ikea Fantast 1C te laag, en mijn chineesje 1C te hoog ... volgens het gezouten water wat kookte gisteren )


En, zoals altijd ... Karma ....

Je krijgt wat je verdiend op zo'n dag !

2013-09-11102340.jpg
 
Succes en alvast smakelijk voor straks !
 
Lekkah bezig hoor....
En zo te zien wordt het meteen beloond met een fijn zonnetje.
Suc6 met het verdere verloop van deze mooie BBQ sessie!

tot 130 graden is voor PP niet echt een probleem.
Zelf ervaar ik met m?n OTX-57 dat hij erg lastig stabiel blijft tussen de 105 en 115.
Iets wat me wel gemakkelijk lukt tussen de 115 en 125.
Dit kan naar mijn mening een PP best hebben.





 
Mooi cadeau. Ik ben benieuwd.. :p
 
Chill-070 zei:
Lekkah bezig hoor....


Iets wat me wel gemakkelijk lukt tussen de 115 en 125.
Dit kan naar mijn mening een PP best hebben.

Het schommelt nu, 110 / 115 inderdaad

2013-09-11120336.jpg


We zijn halverwege de snake, kern is nu 63C
De bark is wat taai maar wel droog.
Over een uurtje wat appelsap spritzen ...
 
robdegekste zei:
Ziet er goed uit. Hoe betrouwbaar vind je de thermometer van de weber?

Succes!

De weber thermo is relatief goed hoor, geeft net onder de 120 aan ( streepjes, dus op basis van "onder de helft naar 150" ;) )
terwijl de probe in een aardappel lager geplaatst is ( naast het vlees ) 116 uitleest ( met een kleine 1c afwijking omlaag )
 
Spannend...... >:)
 
Leuk weer om te lezen :)
Veel succes
Het ziet er weer smakelijk uit en inderdaad een leuk geschenk, brengt me op ideeen
 
Leuk verslag om te lezen en het laatste deel denk ik spannend.
 
Met op de eindstreep onverwacht bezoek van Oom en Tante, in spanning op de 88C gewacht
"wat duurt dat lang ...." en een gek gezicht toen ik zei al vanaf 6:30 bezig te zijn ;)

De boel ingepakt, en in handdoeken laten rusten natuurlijk, wat een lucht ...

2013-09-11174823.jpg


Lekker stukje, grof met de vorken erin .... nooit verwacht dat het zo makkelijk was ..

2013-09-11174954.jpg


2013-09-11175927.jpg


Uiteindelijk 1,5 kilo over, deze met alleen het lekvocht en een beetje multi/appelsap doorgeroerd.
( oom en tante zijn geen saus-eters namelijk )

2 zakjes in de vriezer met wat vlees voor een volgende keer, heerlijke dag gehad zo !

 
Terug
Bovenaan Onderaan