- Berichten
- 459
In de korte tijd dat ik mijn eitje heb ben ik echt van alles aan het proberen.
Gisteren wilde ik stoofvlees gaan klaar maken maar de lapjes vlees waren zo mooi dat ik de helft heb gebruikt voor Biltong.
Biltong is een Zuid Afrikaanse variant van Beef Jerky.
Van de runderlapjes mooie dunne lapjes gesneden van net geen cm dik.
Deze 3 uur lang laten marineren in:
1 kopje rode wijnazijn
1 kopje Worchester saus
Eetlepel baking soda
2 eetlepels bruine suiker.
Vervolgens goed droog deppen en dan rijkelijk bestrooien met gedroogde koriander, peper en zout.
Aangezien ik ook van plan was om koud gerookte zalm te maken heb ik de Biltong reepjes voor de grap naast de zalm gelegd.
Vanochtend zat er al goed smaak in de Biltong maar het vlees was nog te nat dus heb ik deze verder te droge gehangen in de tuin boven het ei.
Nu zijn ze heerlijk van smaak en textuur.
Hier hangen ze nog te drogen boven het ei:

En zo lagen ze heel kort op tafel.
Binnen 15 minuten was alles weg en ik kon nog net een foto maken van het resultaat: :-O

En dit wordt het avondeten voor straks. Een lekkere stoofpot welke 6 uur lang in het ei heeft gestaan.

Gisteren wilde ik stoofvlees gaan klaar maken maar de lapjes vlees waren zo mooi dat ik de helft heb gebruikt voor Biltong.
Biltong is een Zuid Afrikaanse variant van Beef Jerky.
Van de runderlapjes mooie dunne lapjes gesneden van net geen cm dik.
Deze 3 uur lang laten marineren in:
1 kopje rode wijnazijn
1 kopje Worchester saus
Eetlepel baking soda
2 eetlepels bruine suiker.
Vervolgens goed droog deppen en dan rijkelijk bestrooien met gedroogde koriander, peper en zout.
Aangezien ik ook van plan was om koud gerookte zalm te maken heb ik de Biltong reepjes voor de grap naast de zalm gelegd.
Vanochtend zat er al goed smaak in de Biltong maar het vlees was nog te nat dus heb ik deze verder te droge gehangen in de tuin boven het ei.
Nu zijn ze heerlijk van smaak en textuur.
Hier hangen ze nog te drogen boven het ei:

En zo lagen ze heel kort op tafel.
Binnen 15 minuten was alles weg en ik kon nog net een foto maken van het resultaat: :-O

En dit wordt het avondeten voor straks. Een lekkere stoofpot welke 6 uur lang in het ei heeft gestaan.
