Beef en Steak

Big T's Ribs & Chicken legs

 
 
 
 

Big-T

Gemarineerd
Berichten
2.088
23 maart 2013. Sneeuw, koud en een harde wind. Wat kun je dan beter doen als de hele dag lekker bezig zijn met BBQ? Gisteren buikrib uit de vriezer gehaald. Vrouwlief is nog steeds aan de lijn dus mag deze goden maaltijd niet. Voor haar dus kippenpootjes gemaakt. Bij deze een samenvatting:

Ik hoef hier niemand meer het verschil uit te leggen tussen buikribben en lenderibben. Bij deze de cut van de buikrib:
Photo23-03-13111920_zpsa0a2e7e3.jpg


Gerubt met mijn nieuwe favourite rub: Dizzy Pig Jamaican Firewalk. Lekker pittig door de Habanero pepertjes:
Photo23-03-13113013_zps946758ee.jpg


Toen ging de rib op de WSM en kon ik aan de slag met de kip. Ik heb het vel van de kip afgehaald, vet eraf geschuurd, kip gerubt en vel weer erover getrokken. Dat ziet er in de praktijk zo uit:

Vel eraf:
Photo23-03-13121039_zpsf9bc2f7e.jpg


vet eraf (geen foto), rubben met Plowboys Yardbird Rub:
Photo23-03-13121046_zps213f3c2b.jpg


Vel erom:
Photo23-03-13122904_zps472f4fd6.jpg


Kippetjes hebben 2 uur op de WSM gelegen op 225F, ribs volgens het bekende 2 - 1,5 - 1 (dat houd ik altijd aan) op 225F

Ribs voor de glaze:
Photo23-03-13145211_zpsbda64431.jpg


Glaze van SBR's Raspbetty Chipotle, honing en apelciderazijn, even wachten en klaaaaar:
Photo23-03-13165643_zps574ca594.jpg

Photo23-03-13165652_zps1aff46cd.jpg


De kip ook klaar (geen glaze gehad):
Photo23-03-13165517_zps5fb4b85d.jpg

Photo23-03-13165531_zpsc7f5ca4c.jpg


Wat vonden we ervan?
De kip is koolhydraat arm gemaakt. rub zonder suiker, geen glaze. Desalniettemin was de smaak goed. Ook was de kip heerlijk sappig. Vel mocht wat krokanter zijn, maar daarvoor had de WSM op hogere temperatuur moeten zijn. Vrouwlief heeft gesmuld.
Ribs waren wederom goed. Het waren de buikribben van B&S. De babybacks van B&S zijn prima, lekker veel vlees. De buikrib van B&S had toch iets weg van een Shiner, deze bestel ik om die reden niet meer. Smaak was weer geweldig!

EDIT: Ik heen geen idee waarom sommige foto's zo samengeduwd worden. Als je er op klikt is het goed
 
wow! dat ziet er lekker uit hoor, goed gewerkt... :D
 
Ziet er geweldig uit en weer een nieuw woord geleerd, "shiner" meer bot dan vlees dus.
 
Ik had die ribs ook wel gewild, heerlijk zien ze eruit! Voor de kip haal ik ook mijn neus niet op, trouwens ;)
 
dat heb je weer heerlijk klaar gemaakt, had zo bij je aan willen schuiven
 
Mooie rib en lekkere rib, Die firewalk rub moet ik toch ook eens aan gaan schaffen
 
Ok? bedankt, Daar komt mijn Bradley smoker ook vandaan.
Mooie zaak met daarnaast een Poolse buur met heerlijke worsten  (kielbasa)voor op de bbq. Jammer dat het voor mij een beetje ver weg is.
 
Vuurvlieg zei:
Ok? bedankt, Daar komt mijn Bradley smoker ook vandaan.
Mooie zaak met daarnaast een Poolse buur met heerlijke worsten  (kielbasa)voor op de bbq. Jammer dat het voor mij een beetje ver weg is.
Ze hebben ook een webwinkel ;)
 
Mooie St. Louis Cut ribs hoor! En met die kippenpootjes is ook helemaal niets mis. Beide rubs zijn favoriet hier, al gebruik ik beide eigenlijk alleen maar op kip.
 
Dennis, ik heb zojuist baby back ribs uit de freezer gehaald.....wil deze morgen in de wsm gaan bereiden;
wat is de "mooiste" rub voor deze jongens?
Ik heb hier o.a. plowboys yardbird en Butt Rub open staan staan....
 
Ik gebruik meestal noskos' classic rub voor mijn ribs :D Butt Rub vind ik een beetje te peperig, die is meer voor PP gemaakt, met een klein laagje rub kun je een groot stuk vlees van smaak voorzien en Yardbird voor op de kip, maar die doet het op ribjes ook wel goed denk ik...
 
Dizzy Pig Jamaican Firewalk & Big Bob Gibson is hier favouriet op ribs
 
Zo valt lijnen best wel mee :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan