BasBQ
Beef en Steak

Big Mac saus "replica" / burger saus

 
 

mitch01

Stoker
Berichten
267
5 eetlepels gewone mayonaise
4 eetlepels normale ketchup
2 eetlepels piccalilly ( Dit maakt de saus fris )
(Een ingelegd mengsel van met name augurken, zilveruitjes en bloemkool in een saus van azijn en mosterd)
1/2 eetlepel chilipoeder
1/2 eetlepel (witte)(natuur)azijn
1/2 eetlepel zout
1/2 eetlepel suiker
1/4 ui ( bij gebruik van lente uitjes, neem er er stuk of 5 kleine )
(Maakt niet heel veel uit, bij de McDonalds snijden ze die ook niet altijd vers)
Snij de ui in hele kleine blokjes, zo klein als je maar kunt, en haal ook even je mes door de piccalilly heen. Klop dan de heleboel stevig en met een ferme slag door elkaar heen tot je een "bijna" saus in je schaal hebt. Het ruikt, en proeft nog steeds niet echt naar de "Secret Sauce" die tussen je BigMac zit. Maar nu komt de truuk. Zet de schaal in de magnotron en zet die gedurende 30 seconden helemaal vol aan. Ik reken de 30 seconden even omdat ik nu een kleine gebruik, zeg maar ??n met een vermogen van 600/800 Watt. Heeft jouw magnotron meer vermogen? Pas dan de tijd een beetje aan. Beter iets tekort, dan te lang, je kunt de schaal altijd nog even terugzetten voor een paar seconden en na een paar keer weet je toch wel hoeveel het ongeveer in jouw magnotron is.

Nu heb je de saus, proef maar eens, het begint er al op te lijken. Maar,..  de smaak is er nog net niet helemaal. Dek de schaal nu af met wat folie en laat het geheel afkoelen in de koelkast. De suiker, gaat de azijn compenseren en voila!!... de echte "Secret" BigMac sauce is klaar voor gebruik zodra de hele schaal afgekoeld is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan