BasBQ
Beef en Steak

Bife de Tira

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.458
Gisteren zag ik wat leuks op het werk, hadden ze nog niet zo lang in het assortiment. Even Googlen waar het precies vandaan komt en ja hoor een filmpje van D'n Noskos, gemaakt op de wijze die ik ook in gedachten had :

Bife de Tira, ofwel een entrecote over de lengte gesneden. In dit geval een prachtig stuk Europees grainfed rundvlees.
Voor het gemak heb ik deze in steaks laten snijden en de rest ingevroren.
cbc5dbc18a23e270d338ba198765cc8b.jpg
b61e2ecf7bd4a8662b302bf4e49a8ff4.jpg


Eerst de hasselback aardappelen, gemaakt van roseval. Simpel, maar super lekker.
1e7da2c1c286fb935207c6a220d64181.jpg


De Q ondertussen naar 200-250 graden gebracht.
4bb82f86fb0a0fa70a42c698fd177e67.jpg


Voor het vrouwtje een stukje varkenshaas.
Beetje pezo, verder niets.
Ik heb de grillplaat gebruikt, geeft gelijk een mooie kleur. Klein klontje roomboter gebruikt voor op de plaat.
En even dicht schroeien.
42f3f5ca15203f8e0850f024af4a1111.jpg
330c0d9bfa5502f29b18171d86b981a3.jpg


Daarna wat plaats gemaakt en op het indirecte gedeelte gelegd en de aardappels een treetje hoger.
d6342d370f6f030a7673b97fb8e1eb31.jpg
b8f3b111855c915152ec5f85e19b87b6.jpg


Nog even laten rusten met wat chimichurri.
En opdienen. De aardappels hadden +/- 30 min op de Q gelegen met enkel wat olijfolie.
a1dfaab9e2cecf235a4c5fcf29d4800a.jpg
ce7efcd059e839c4d9b97f2067b8270e.jpg


Het vrouwtje had ondertussen een witlofsalade gemaakt met rode biet, sinaasappel en huisgerookte amandelen (welke wij tegenwoordig op voorraad hebben)
59c2799461c49e56d988ac3abe90449c.jpg
3239fafd9fbf1051c1acaec6cd6a9b0c.jpg


Heerlijk gegeten. Door de snit van het vlees krijg je een andere draad met iets meer bite, maar door dun te snijden heerlijk mals.
Gaan we vaker gebruiken.

Misschien iets te ver, maar dat kwam omdat dochterlief graag wilde zwemmen .
3389eb94f4f7517759aeba03a3da7677.jpg
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.866
Mooie reportage. Staat hier hoog op de to-do-lijst.
 

Welmer

Pitmaster
 
 
Berichten
739
Ziet er top uit. Leuk badje voor je dochter ook ;) Hoewel mijn dochtertje de glijbaan andersom neemt, klimt er via het zwembad op en glijd eraf op het gras 🤪.
20200808_110611.jpg
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Dat is een fijn stukje vlees hoor!!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.424
dat moet wel een lekker bordje eten geweest zijn. mooi stukkie vlees, hasselback en een lekkere salade.
heerlijk man, heerlijk. wat een prachthobby.

maar nu weer hup, aan de slag. er staat nog wat onkruid in je gazon 😂
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.458
dat moet wel een lekker bordje eten geweest zijn. mooi stukkie vlees, hasselback en een lekkere salade.
heerlijk man, heerlijk. wat een prachthobby.

maar nu weer hup, aan de slag. er staat nog wat onkruid in je gazon
Whahaha, klopt, zal er nog even blijven staan ook. Die droogte maakt dat het gras niet wil groeien, maar onkruid wel...

Dus maar bbq'n uit verveling
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.964
Das goeie handel broer. Moet ik ook maar eens bestellen
Hier krijg ik namelijk enorme honger van
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.148
Lekker man, ziet er top uit!
Vertel mij àlles over die gerookte amandelen! Alsjeblieft?
 

de volle

Pitmaster
 
 
 
Berichten
994
Heel mooi gerecht. Lekkere bite en veel smaak. Laatst ook gemaakt.
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.458
Lekker man, ziet er top uit!
Vertel mij àlles over die gerookte amandelen! Alsjeblieft?
Simpeler kan niet. Half uurtje roken op +/- 180 graden. Gewoon goedkope ongezouten amandelen met vlies van de supermarkt.


Laatst trouwens trouwens volgens onderstaand recept gedaan, en als borrelhapje op tafel gezet. Enkel een beetje roomboter, fleur de sel en wederom de goedkoopste amandelen met vlies.

Echt super, @Frits bedankt nog voor deze tip en link.
 
Bovenaan Onderaan