- Berichten
- 7.503
Lieve BBQ-Vrienden!
Vandaag hadden we een lunch date... er moesten Bifana's gemaakt worden!
Bifana's zijn Portugese broodjes warm vlees. Dominique zou die voor ons maken tijdens het BBQ Weekend met Triple-T Veteranen, maar helaas had ze wat medische klachten waardoor ze ons weekend verstek moest laten gaan. Kort daarop maakten we meteen een date voor de lunch, want deze broodjes mochten we niet missen. Nou dat klopte, het was zalig!
Ondanks het pisweer, zouden we lekker buiten gaan koken!
Dus startertje aan voor de Joy Stove van Windmill.
Het vlees had al ruim 24 uur gemarineerd in wijn, laurier, knoflook, chili vlokken en paprika poeder:
Uit de marinade en die apart houden om lekker in te koken later:
Mooie dunne lapjes procureur, het rook zalig!
Vinho Verde... dat moest ik proeven:
En dat was lekker... klein fris mousserend bubbeltje erin. Lekker!
Alle lapjes uit de marinade op een tray en mee naar buiten:
Het ei mocht aan voor de broodjes en daarna was het vleesjes bakken:
Broodjes snijden en even toasten:
Toen alle plakjes vlees goed aangebakken waren mocht de marinade inkoken en mochten de plakjes er weer terug bij:
Echt heerlijke geuren uit die skillet!
Broodjes mocht wat mosterd hebben:
Daarna rijkelijk belegd met wat plakjes vlees:
Wow man, dat werd zalig:
Het was echt smullen!
Daarna maakte ik voor ons nog een mooie hartverwarmende Negroni... Italiaanse cocktail met gin, rode vermouth en Campari...
Happy Days!
Veel liefs uit de Foodporn Factory!
Vandaag hadden we een lunch date... er moesten Bifana's gemaakt worden!
Bifana's zijn Portugese broodjes warm vlees. Dominique zou die voor ons maken tijdens het BBQ Weekend met Triple-T Veteranen, maar helaas had ze wat medische klachten waardoor ze ons weekend verstek moest laten gaan. Kort daarop maakten we meteen een date voor de lunch, want deze broodjes mochten we niet missen. Nou dat klopte, het was zalig!
Ondanks het pisweer, zouden we lekker buiten gaan koken!
Dus startertje aan voor de Joy Stove van Windmill.
Het vlees had al ruim 24 uur gemarineerd in wijn, laurier, knoflook, chili vlokken en paprika poeder:
Uit de marinade en die apart houden om lekker in te koken later:
Mooie dunne lapjes procureur, het rook zalig!
Vinho Verde... dat moest ik proeven:
En dat was lekker... klein fris mousserend bubbeltje erin. Lekker!
Alle lapjes uit de marinade op een tray en mee naar buiten:
Het ei mocht aan voor de broodjes en daarna was het vleesjes bakken:
Broodjes snijden en even toasten:
Toen alle plakjes vlees goed aangebakken waren mocht de marinade inkoken en mochten de plakjes er weer terug bij:
Echt heerlijke geuren uit die skillet!
Broodjes mocht wat mosterd hebben:
Daarna rijkelijk belegd met wat plakjes vlees:
Wow man, dat werd zalig:
Het was echt smullen!
Daarna maakte ik voor ons nog een mooie hartverwarmende Negroni... Italiaanse cocktail met gin, rode vermouth en Campari...
Happy Days!
Veel liefs uit de Foodporn Factory!