- Berichten
- 151
Ge?nspireerd door gerechten welke op de website van Big Green Egg staan vandaag maar eens aan de slag gegaan.
Gisteren heb ik op de restwarmte van het ei bietjes uit eigen tuin gepoft.
Vandaag uit de verbrande 'schil' gehaald en er een lekker voorgerechtje gemaakt van de bietjes, oude geitenkaas en ingekookte balsamico.
Daarna een braadslee gevuld met aardappelen, paar uien en groentebouillon, knoflook, peper, zout, wat olijfolie en rozemarijn ca. drie kwartier op 180gr.
Nadat de aardappelen gaar waren heb ik de dorade gegrild. De volgende keer doe ik dit op een wat hogere temperatuur voor wat betere grillmarks (of natuurlijk een keer een gietijzeren rooster aanschaffen...). De smaak was er niet minder om. De vis was nog lekker sappig. De dunnere stukjes werden al wat droog, dus gelukkig de vis er op tijd afgehaald.
Het komende weekend eens BCC proberen. Wordt vervolgd...
Gisteren heb ik op de restwarmte van het ei bietjes uit eigen tuin gepoft.
Vandaag uit de verbrande 'schil' gehaald en er een lekker voorgerechtje gemaakt van de bietjes, oude geitenkaas en ingekookte balsamico.

Daarna een braadslee gevuld met aardappelen, paar uien en groentebouillon, knoflook, peper, zout, wat olijfolie en rozemarijn ca. drie kwartier op 180gr.

Nadat de aardappelen gaar waren heb ik de dorade gegrild. De volgende keer doe ik dit op een wat hogere temperatuur voor wat betere grillmarks (of natuurlijk een keer een gietijzeren rooster aanschaffen...). De smaak was er niet minder om. De vis was nog lekker sappig. De dunnere stukjes werden al wat droog, dus gelukkig de vis er op tijd afgehaald.


Het komende weekend eens BCC proberen. Wordt vervolgd...