Vandaag voor de 1e keer beercan chicken gemaakt op de mini kamado van Blokker.
Gezien de beperkte ruimte voor de kip en daar ik geen plate setter heb even wat intu?tief in elkaar gezet.
Home made hitteschild van 2 terracotta potjes en terracotta schaal.
Daar bovenop direct de "kiphouder" zodat er voldoende ruimte is om kip te bereiden onder de deksel.
Kwam er wel achter dat door deze constructie het lastig is om de temperatuur goed hoog te krijgen door gebrek aan ruimte voor houtskool.
Recept voor de beercan chicken van de black bastard site gebruikt:
https://www.bastard.nl/blogs/recepten/beercan-chicken/
Uiteindelijk wel gelukt en erg lekker in combi met "canarische" krieltjes en een frisse komkommersalade.
Verstuurd vanaf mijn EVA-L09 met Tapatalk
Gezien de beperkte ruimte voor de kip en daar ik geen plate setter heb even wat intu?tief in elkaar gezet.
Home made hitteschild van 2 terracotta potjes en terracotta schaal.
Daar bovenop direct de "kiphouder" zodat er voldoende ruimte is om kip te bereiden onder de deksel.
Kwam er wel achter dat door deze constructie het lastig is om de temperatuur goed hoog te krijgen door gebrek aan ruimte voor houtskool.
Recept voor de beercan chicken van de black bastard site gebruikt:
https://www.bastard.nl/blogs/recepten/beercan-chicken/
Uiteindelijk wel gelukt en erg lekker in combi met "canarische" krieltjes en een frisse komkommersalade.










Verstuurd vanaf mijn EVA-L09 met Tapatalk