- Berichten
- 546
Hallo Beste Forumleden,
Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst Beer can chicken geprobeerd op de Kamado.
Ik heb hiervoor een rub gebruikt van een recept van green egg. Voor de rest van het proces heb ik de methode van Noskos gevolgd.
Het was voor mij het eerste gebruik met de Kamado, en opzich ging het best redelijk met het regelen van de temp.
Het enige wat ik me af vraag als nieuwe gebruiker, is als je het deksel na bijv een uur opent om de temperatuur van de kip te meten, de temperatuur van de Kamado ook omhoog schiet. Dit komt denk ik door het zuurstof.
Mijn vraag aan jullie is ; Laat je op zo'n moment de stand van de regelklepjes staan zoals ze stonden en wacht je tot de temperatuur op de manometer daalt, of sluit je direct alles zodat de temperatuur sneller daalt ?
Al met al zijn er zeker wat verbeterpunten, maar voor de eerste keer ben ik best tevreden
Dit weekend hopelijk de Noskos wedstrijd pulled pork maken !
Groeten,
Jeff.
Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst Beer can chicken geprobeerd op de Kamado.
Ik heb hiervoor een rub gebruikt van een recept van green egg. Voor de rest van het proces heb ik de methode van Noskos gevolgd.
Het was voor mij het eerste gebruik met de Kamado, en opzich ging het best redelijk met het regelen van de temp.
Het enige wat ik me af vraag als nieuwe gebruiker, is als je het deksel na bijv een uur opent om de temperatuur van de kip te meten, de temperatuur van de Kamado ook omhoog schiet. Dit komt denk ik door het zuurstof.
Mijn vraag aan jullie is ; Laat je op zo'n moment de stand van de regelklepjes staan zoals ze stonden en wacht je tot de temperatuur op de manometer daalt, of sluit je direct alles zodat de temperatuur sneller daalt ?
Al met al zijn er zeker wat verbeterpunten, maar voor de eerste keer ben ik best tevreden

Dit weekend hopelijk de Noskos wedstrijd pulled pork maken !
Groeten,
Jeff.