Cooking Cooper
Tondelzoeker
- Berichten
- 2
Na jaren op een Weber kettle te hebben gegrild heb ik nu voor het eerst op een kamado gekookt. Gekozen voor een beer can chicken op een indirecte opstelling zodat ik kon wennen aan het reguleren van de temperatuur.
Ik heb eerst de hele kip een klein beetje bestrooid met bloem voor een knapperig velletje.
Ik mikte de temperatuur op 150 graden. Het was nog een beetje “voelen” hoe ik de juiste temperatuur kreeg. Mijn leeslampje van de action kwam goed van pas. Uiteindelijk heeft de kip er ongeveer een uur opgestaan. Ik had aan het einde een uitschieter richting de 200 graden. De interne temperatuur van de kip was toen 78 graden. Ik heb toen de kip er af gehaald
Ik heb de kip even 10 minuten laten rusten. Hierna heb ik de kip gesneden en bestrijkt met piri piri olie. Ik heb de piri piri olie van Juffrouw Tok. Knapperig velletje en sappige kip. Al met al een goede eerste ervaring met de kamado!
Ik heb eerst de hele kip een klein beetje bestrooid met bloem voor een knapperig velletje.
Ik mikte de temperatuur op 150 graden. Het was nog een beetje “voelen” hoe ik de juiste temperatuur kreeg. Mijn leeslampje van de action kwam goed van pas. Uiteindelijk heeft de kip er ongeveer een uur opgestaan. Ik had aan het einde een uitschieter richting de 200 graden. De interne temperatuur van de kip was toen 78 graden. Ik heb toen de kip er af gehaald
Ik heb de kip even 10 minuten laten rusten. Hierna heb ik de kip gesneden en bestrijkt met piri piri olie. Ik heb de piri piri olie van Juffrouw Tok. Knapperig velletje en sappige kip. Al met al een goede eerste ervaring met de kamado!