BasBQ
Beef en Steak

beefhammer

grillmeneer

Vuurmaker
Berichten
53
Heyy bbqgenoten,

ik heb net een beefhammer besteld bij bbquality en nu is mijn vraag,
zijn hier mensen met ervaring met zo een huge ding (5 kg)?
Hebben die evt tips voor me?
met hoeveel mensen eet je hiervan?
enz.

Mvg de grillmeneer
 

Pascal

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.414
Zou kunnen. Ik hoop het. Ik ben benieuwd wat je bevindingen zijn.
 

Mace

Kooltjesharker
 
Berichten
118
Dit weekend ook gemaakt. 5 kilo, waarvan 1,8 kilo bot. Tip: Erg goed inpakken met veel vocht en echt goed door laten gaan in de ingepakte fase. Ik heb bij 88C beginnen met prikken en hij leek heel mals, toch door laten gaan naar de 92 en toen voelde hij met een sate-prikker echt boterzacht. Nog een half uurtje 'naakt' op de BBQ gezet en daarna half uurtje laten rusten. Bij aansnijden bleek lang niet alles ook echt zacht (terwijl het op die plekken echt goed aanvoelde bij testen). Bovendien zit er veel 'oneetbaars' in, zelf nog de aderen en een pink dikke slagader.

Stoer stuk vlees, leuk om 12 uur mee in de weer te zijn, maar volgende keer gewoon weer BeefRibs!
 

chbrand

Kooltjesharker
Berichten
100
Ik heb het pas ook gemaakt. Het is in feite gewoon schenkel, wat volgens mij altijd erg mager is ongeacht het ras, maar dat kan ik fout hebben.
Van tevoren goed het vlies verwijderen, die was bij mij enorm.
Verder zoals al gezegd injecteren met runderfond, goed inpakken met veel vocht en ik heb het door laten garen tot 94 graden.
Daarna kon ik het goed pullen en heb ik het gemengd met de merg en ook nog wat bbq-saus.


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 

grillmeneer

Vuurmaker
Berichten
53
Ik heb het pas ook gemaakt. Het is in feite gewoon schenkel, wat volgens mij altijd erg mager is ongeacht het ras, maar dat kan ik fout hebben.
Van tevoren goed het vlies verwijderen, die was bij mij enorm.
Verder zoals al gezegd injecteren met runderfond, goed inpakken met veel vocht en ik heb het door laten garen tot 94 graden.
Daarna kon ik het goed pullen en heb ik het gemengd met de merg en ook nog wat bbq-saus.


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
oke, prima gaan we doen!
 

grillmeneer

Vuurmaker
Berichten
53
Dit weekend ook gemaakt. 5 kilo, waarvan 1,8 kilo bot. Tip: Erg goed inpakken met veel vocht en echt goed door laten gaan in de ingepakte fase. Ik heb bij 88C beginnen met prikken en hij leek heel mals, toch door laten gaan naar de 92 en toen voelde hij met een sate-prikker echt boterzacht. Nog een half uurtje 'naakt' op de BBQ gezet en daarna half uurtje laten rusten. Bij aansnijden bleek lang niet alles ook echt zacht (terwijl het op die plekken echt goed aanvoelde bij testen). Bovendien zit er veel 'oneetbaars' in, zelf nog de aderen en een pink dikke slagader.

Stoer stuk vlees, leuk om 12 uur mee in de weer te zijn, maar volgende keer gewoon weer BeefRibs!
ja ik heb ook al gezegd, ik vind het alleen al gaaf om zo een stuk vlees te mogen bereiden. ik denk dat de run leuker is dan het opeten haha of is dat niet zo?
 

grillmeneer

Vuurmaker
Berichten
53
Dit weekend ook gemaakt. 5 kilo, waarvan 1,8 kilo bot. Tip: Erg goed inpakken met veel vocht en echt goed door laten gaan in de ingepakte fase. Ik heb bij 88C beginnen met prikken en hij leek heel mals, toch door laten gaan naar de 92 en toen voelde hij met een sate-prikker echt boterzacht. Nog een half uurtje 'naakt' op de BBQ gezet en daarna half uurtje laten rusten. Bij aansnijden bleek lang niet alles ook echt zacht (terwijl het op die plekken echt goed aanvoelde bij testen). Bovendien zit er veel 'oneetbaars' in, zelf nog de aderen en een pink dikke slagader.

Stoer stuk vlees, leuk om 12 uur mee in de weer te zijn, maar volgende keer gewoon weer BeefRibs!
met hoeveel kun je er van eten?
 

Mace

Kooltjesharker
 
Berichten
118
De gasten vonden het geweldig en ook lekker, en dat is het ook, mijn verwachtingen waren wat hoger. Ik had 5 volwassenen en 4 kids en had nog een klein beetje over.

Gewoon ervan genieten!
 
Bovenaan Onderaan