De laatste tijd weinig gerechten laten zien op het forum dus was weer eens tijd...
Tijdens een discussie over een stuk vlees in de oven voor vrienden op tafel zetten kwam na Picanha en C?te de Boeuf ineens Beef Wellington voorbij. Die laatste had ik nou nog nooit gemaakt maar kwam hem vaak tegen bij het doornemen van recepten. "Dat kan ook van de BBQ" riep ik vol enthousiasme! O ja? Vast wel dus ik op zoek naar een leuk recept en ik vond het volgende: Beef Wellington in Duvel bier gegaard op een ceder houten plank op de BBQ. Alle onderdelen hadden direct mijn interesse dus aan de slag!
Recept wat ik heb gevolgd: http://peppersandmore.com/2013/03/17/duval-planked-beef-wellington
Vlees en kastanjechampignons een nachtje in Duvel bier.
Puree van kastanjechampignons, knoflook en sjalotten, inkoken tot droge massa, vergeet de pezo niet!!!
Inpakken in prosciutio (parma of een andere gedroogde ham) met een laagje champignonpuree.
Op een geweekte ceder houten plank direct grillen.
Opdienen en eten maar!
Wat vonden we er van? Op zich lekker maar deeg en champignonpuree hadden iets pittiger gekund, met opzet beetje zout weg gelaten omdat wij niet van heel zout houden maar deeg was net iets te flauw naar mijn zin. Verder was ie prima en de korst was krokant genoeg, was bang dat het alles te klef zou zijn maar viel me erg mee, al met al een geslaagd experiment!
Tijdens een discussie over een stuk vlees in de oven voor vrienden op tafel zetten kwam na Picanha en C?te de Boeuf ineens Beef Wellington voorbij. Die laatste had ik nou nog nooit gemaakt maar kwam hem vaak tegen bij het doornemen van recepten. "Dat kan ook van de BBQ" riep ik vol enthousiasme! O ja? Vast wel dus ik op zoek naar een leuk recept en ik vond het volgende: Beef Wellington in Duvel bier gegaard op een ceder houten plank op de BBQ. Alle onderdelen hadden direct mijn interesse dus aan de slag!
Recept wat ik heb gevolgd: http://peppersandmore.com/2013/03/17/duval-planked-beef-wellington



Vlees en kastanjechampignons een nachtje in Duvel bier.


Puree van kastanjechampignons, knoflook en sjalotten, inkoken tot droge massa, vergeet de pezo niet!!!



Inpakken in prosciutio (parma of een andere gedroogde ham) met een laagje champignonpuree.




Op een geweekte ceder houten plank direct grillen.


Opdienen en eten maar!
Wat vonden we er van? Op zich lekker maar deeg en champignonpuree hadden iets pittiger gekund, met opzet beetje zout weg gelaten omdat wij niet van heel zout houden maar deeg was net iets te flauw naar mijn zin. Verder was ie prima en de korst was krokant genoeg, was bang dat het alles te klef zou zijn maar viel me erg mee, al met al een geslaagd experiment!