Al die profielen met een tokkie en een knor eronder: laat ik dan maar eens een poging wagen om een tokkie te bemachtigen....
Tijdje geleden een recept voor een rub voor eend/kip gelezen:
Voor 1 kip/eend:
-2 theelepels zwarte peper
- 1 theelepels zeezout uit de molen
-1 theelepel paprikapoeder
-1 theelepel herbes de provence
- klein beetje cayennepeper
-1/2 theelepel knoflook uit molen
Eerst geprobeerd op wilde eend ( er kwamen wat meer eters dus gelijk maar drie eendjes). Eenden gevuld met paar partjes uitgeknepen sinaasappel (sap uiteraard ook in de eend gedaan en de onderzijde van de eend afgesloten met een halve appel om sap erin te houden) en bleekselderij. Zie eerste drie foto's.
Weekje later met zelfde rub een BCC gedaan. Rub is lekker pittig maar niet te pittig.
De BCC staat op de laatste drie foto's.
Bedankt voor het kijken en nu maar afwachten of dit Tokkie-waardig materiaal is



En de kip:



Tijdje geleden een recept voor een rub voor eend/kip gelezen:
Voor 1 kip/eend:
-2 theelepels zwarte peper
- 1 theelepels zeezout uit de molen
-1 theelepel paprikapoeder
-1 theelepel herbes de provence
- klein beetje cayennepeper
-1/2 theelepel knoflook uit molen
Eerst geprobeerd op wilde eend ( er kwamen wat meer eters dus gelijk maar drie eendjes). Eenden gevuld met paar partjes uitgeknepen sinaasappel (sap uiteraard ook in de eend gedaan en de onderzijde van de eend afgesloten met een halve appel om sap erin te houden) en bleekselderij. Zie eerste drie foto's.
Weekje later met zelfde rub een BCC gedaan. Rub is lekker pittig maar niet te pittig.
De BCC staat op de laatste drie foto's.
Bedankt voor het kijken en nu maar afwachten of dit Tokkie-waardig materiaal is




En de kip:


