Spannend, alweer een examen!
Het was nog wel even een gedoe. Door de harde wind kreeg ik de aanmaakblokjes lastig aan. Daarna kieperde de kip om toen ik hem klaar had gezet - niet heel stabiel, zo'n blikje. Eenmaal op de pit was de kip aan de hoge kant, raar, had ik toch niet verwacht bij een Weber 57 cm. Ik moest een beetje zoeken voor de goeie plek, want ik wilde niet dat hij te dicht bij het directe vuur stond. Na ongeveer een uur en een kwartier heb ik hem eraf gehaald. De poten en andere donkere delen waren goed, de huid was crispy maar de filets waren een tikje droog. Geen wonder, want de filets waren inmiddels 84 graden.
Volgende keer wil ik hem wat egaler crispy hebben, dus dan smeer ik hem denk ik in met boter. Ook laat ik het blikje achterwege, dat ziet er leuk uit maar ik vraag me af of het veel toevoegt. Amazingribs is er zelfs vrij sterk tegen.
Goed, hopelijk heb ik de test gehaald
de volgende wordt een full packer brisket van Aalvink maar dat gaat nog even duren.
BCC dus.
Na de rub van bruine suiker, zout, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, uienpoeder en knoflookpoeder
Wijnrankhout, het rook inderdaad anders dan mijn standaard appelhout. Lekker, benieuwd hoe het is bij iets dat low&slow gaat.
Neemt u plaats.
En in de warmte.
Voor erbij: truffelaardappels gebakken in ganzenvet, gebakken rammenas met kastanjechampignons, zoete aardappel met kervel creme fraiche en gegrilde aubergine.
Na een uur en een kwartier op 180 graden.
Gesloopt en wel.
En op het bord.
Ook niet te versmaden, zoete aardappel met kervel creme fraiche.
Het was nog wel even een gedoe. Door de harde wind kreeg ik de aanmaakblokjes lastig aan. Daarna kieperde de kip om toen ik hem klaar had gezet - niet heel stabiel, zo'n blikje. Eenmaal op de pit was de kip aan de hoge kant, raar, had ik toch niet verwacht bij een Weber 57 cm. Ik moest een beetje zoeken voor de goeie plek, want ik wilde niet dat hij te dicht bij het directe vuur stond. Na ongeveer een uur en een kwartier heb ik hem eraf gehaald. De poten en andere donkere delen waren goed, de huid was crispy maar de filets waren een tikje droog. Geen wonder, want de filets waren inmiddels 84 graden.
Volgende keer wil ik hem wat egaler crispy hebben, dus dan smeer ik hem denk ik in met boter. Ook laat ik het blikje achterwege, dat ziet er leuk uit maar ik vraag me af of het veel toevoegt. Amazingribs is er zelfs vrij sterk tegen.
Goed, hopelijk heb ik de test gehaald

BCC dus.

Na de rub van bruine suiker, zout, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, uienpoeder en knoflookpoeder

Wijnrankhout, het rook inderdaad anders dan mijn standaard appelhout. Lekker, benieuwd hoe het is bij iets dat low&slow gaat.

Neemt u plaats.

En in de warmte.

Voor erbij: truffelaardappels gebakken in ganzenvet, gebakken rammenas met kastanjechampignons, zoete aardappel met kervel creme fraiche en gegrilde aubergine.
Na een uur en een kwartier op 180 graden.

Gesloopt en wel.

En op het bord.

Ook niet te versmaden, zoete aardappel met kervel creme fraiche.
