- Berichten
- 10
Dit weekend mag ik mijn verjaardag vieren en omdat iedereen van ver komt (of wonen wij nu zo ver weg van iedereen) blijven de meesten ook even lekker eten.
Vandaag een hoop voorbereidingen voor het weekend. In iig gaat er morgenochten een stuk varkensnek op om het door te garen tot een graad of 88 om het pulled pork te mogen noemen. verder is er nog een stuk zalm en natuurlijk spareribs. Maar vandaag zijn we begonnen met een lekker kippetje. Eerder deze week al op het forum geplaatst om te kunnen oefenen. Nu is deze wel helemaal naar behoren gelukt en hieronder de foto's.
Liep toevallig tegen een mooi kippetje aan van een 1,5 kilo. dit moet toch voldoende zijn voor met zn 4en dacht ik. (viel uiteindelijk tegen :blush
Mengseltje gemaakt van wat
peper
zout
paprika
uipoeder
mix van wat gedroogde groen kruiden
Ziet er nu al lekker uit
Na iets meer dan een uur wat deze op 76 graden en mocht deze uit het ei...
Hij is licht gerookt met een blokje wijnvathout
Het elastiek nu vervangen door slagerstouw voor de zekerheid. (In vorige topic kreeg ik hierover een vraag of deze geen smaak achter zou laten.) Deze nu dus voor de zekerheid vervangen.
Ook was de huid nu lekker knapperig en zoals die moest wezen.
Zalm in een droge pekel
Jullie worden op de hoogte gehouden van het vervolg
Prettig weekend
Vandaag een hoop voorbereidingen voor het weekend. In iig gaat er morgenochten een stuk varkensnek op om het door te garen tot een graad of 88 om het pulled pork te mogen noemen. verder is er nog een stuk zalm en natuurlijk spareribs. Maar vandaag zijn we begonnen met een lekker kippetje. Eerder deze week al op het forum geplaatst om te kunnen oefenen. Nu is deze wel helemaal naar behoren gelukt en hieronder de foto's.
Liep toevallig tegen een mooi kippetje aan van een 1,5 kilo. dit moet toch voldoende zijn voor met zn 4en dacht ik. (viel uiteindelijk tegen :blush

Mengseltje gemaakt van wat
peper
zout
paprika
uipoeder
mix van wat gedroogde groen kruiden
Ziet er nu al lekker uit

Na iets meer dan een uur wat deze op 76 graden en mocht deze uit het ei...
Hij is licht gerookt met een blokje wijnvathout
Het elastiek nu vervangen door slagerstouw voor de zekerheid. (In vorige topic kreeg ik hierover een vraag of deze geen smaak achter zou laten.) Deze nu dus voor de zekerheid vervangen.
Ook was de huid nu lekker knapperig en zoals die moest wezen.
Zalm in een droge pekel
Jullie worden op de hoogte gehouden van het vervolg
Prettig weekend