- Berichten
- 142
Goede avond allemaal,
Ik heb al een tijdje geleden een idee gekregen om een buiten keuken/bar te gaan maken. Ondertussen heb ik een kleine buccan kamado bbq gekocht, een barkruk gemaakt en goede tekening gebouwd zodat ik hoe het eruit komt te zien.
De barkruk heb ik gemaakt van 3 bijlen stelen en 5 mm dikleer. De stelen heb ik eerst aan elkaar gemaakt door een soort van y bout moer verbinding, en daarna naar mijn weten netjes weg gewerkt met zwarte touw. De barkruk kan uit elkaar gehaald worden. het leer gaat er eerst vanaf af en dan kunnen de stelen bij elkaar gedrukt worden. Voor het in elkaar zetten, is het eerst de poten neerzetten en dan het leer erop.
Zo dat was de barkruk die bij de buiten keuken moet komen.
Na een maand te hebben gebakkeleid en voor namelijk de vrouw over gehaald te hebben, ben ik begonnen aan de bbq tafel/bar. Ik heb alleen douglas hout gebruikt omdat dit hout mooi tot zijn recht komt als er buiten beits over heen gaat.
Het is idee voor de bbq tafel/bar, is om de palen van mijn overkapping te gaan gebruiken als vaste punten.
Zoals op deze foto is te zien ben ik begonnen met de 2 vaste liggers, waarmee ik uiteindelijk verder op ga door bouwen.
Zagen, schuren, boren en schroeven. En dit allemaal tussen de buien door, al had ik 1 droge dag dan had ik even flink kunnen door pakken.
Nog meer zagen, schuren, boren en schroeven, maar nu begint het toch enorm vorm te krijgen.
Tussen door moest er ook even gekookt worden, dit keer had ik langzame gegaarde oerhammetjes volgens het recept van beef en steak klaar gemaakt. De oerhammetjes heb ik in de rub gezet en daarna op de kleine kamado gedaan. 3 uurtje garen en dan nog eens 45 minuten in de aluminium folie. Het laatste half uurtje gaat de bbq saus erover heen.
Maar nu weer even terug naar de bbq tafel/bar, want terwijl de bbq aan staat, kon ik door bouwen.
De achter zijde is nu dicht. het plateautje waar de bbq op komt te staan is bijna af alleen er moet nog een beetje afgewerkt worden.
Het boven blad moet er nog op, de onderkant moet nog dicht, de staander bij de bbq moet nog dicht, 1 extra plank in het midden voor meer opslag, de deurtjes en dan denk ik dat ik dan aardig klaar ben. Nog genoeg te doen en ik hoop op een paar goede dagen.
Oja en nog een paar goede robuuste zeilen voor het geheel om aan de overkapping te hangen. Om goed droog te zitten als het echt mega knaken weer is.
Dit zijn de oerhammetjes met bbq saus, mega mals en lekker
Als ik weer door kan bouwen, dan zal ik weer even een update doen.
Bram
Ik heb al een tijdje geleden een idee gekregen om een buiten keuken/bar te gaan maken. Ondertussen heb ik een kleine buccan kamado bbq gekocht, een barkruk gemaakt en goede tekening gebouwd zodat ik hoe het eruit komt te zien.
De barkruk heb ik gemaakt van 3 bijlen stelen en 5 mm dikleer. De stelen heb ik eerst aan elkaar gemaakt door een soort van y bout moer verbinding, en daarna naar mijn weten netjes weg gewerkt met zwarte touw. De barkruk kan uit elkaar gehaald worden. het leer gaat er eerst vanaf af en dan kunnen de stelen bij elkaar gedrukt worden. Voor het in elkaar zetten, is het eerst de poten neerzetten en dan het leer erop.



Zo dat was de barkruk die bij de buiten keuken moet komen.
Na een maand te hebben gebakkeleid en voor namelijk de vrouw over gehaald te hebben, ben ik begonnen aan de bbq tafel/bar. Ik heb alleen douglas hout gebruikt omdat dit hout mooi tot zijn recht komt als er buiten beits over heen gaat.
Het is idee voor de bbq tafel/bar, is om de palen van mijn overkapping te gaan gebruiken als vaste punten.

Zoals op deze foto is te zien ben ik begonnen met de 2 vaste liggers, waarmee ik uiteindelijk verder op ga door bouwen.


Zagen, schuren, boren en schroeven. En dit allemaal tussen de buien door, al had ik 1 droge dag dan had ik even flink kunnen door pakken.

Nog meer zagen, schuren, boren en schroeven, maar nu begint het toch enorm vorm te krijgen.

Tussen door moest er ook even gekookt worden, dit keer had ik langzame gegaarde oerhammetjes volgens het recept van beef en steak klaar gemaakt. De oerhammetjes heb ik in de rub gezet en daarna op de kleine kamado gedaan. 3 uurtje garen en dan nog eens 45 minuten in de aluminium folie. Het laatste half uurtje gaat de bbq saus erover heen.
Maar nu weer even terug naar de bbq tafel/bar, want terwijl de bbq aan staat, kon ik door bouwen.

De achter zijde is nu dicht. het plateautje waar de bbq op komt te staan is bijna af alleen er moet nog een beetje afgewerkt worden.
Het boven blad moet er nog op, de onderkant moet nog dicht, de staander bij de bbq moet nog dicht, 1 extra plank in het midden voor meer opslag, de deurtjes en dan denk ik dat ik dan aardig klaar ben. Nog genoeg te doen en ik hoop op een paar goede dagen.
Oja en nog een paar goede robuuste zeilen voor het geheel om aan de overkapping te hangen. Om goed droog te zitten als het echt mega knaken weer is.
Dit zijn de oerhammetjes met bbq saus, mega mals en lekker


Als ik weer door kan bouwen, dan zal ik weer even een update doen.
Bram