- Berichten
- 4.941

Hierbij het recept van de BBQ Preischotel.
Benodigdheden.
2 prei
1 puntpaprika
500gr half om half gehakt.
500gr aardappel.
Zakje geraspte oude kaas (optioneel)
Kerry poeder.
Olijfolie.
1 ei
Crème fraîche
Eerst de BBQ aansteken en naar 200gr brengen.
Groentes goed wassen.
De prei in de lengte door snijden. En aan de gesneden kant insmeren met olijfolie. En vervolgens bestrooien met wat zout.
Het lekkerste is om je aardappelen te poffen op de BBQ. Deze laat je in de schil en was je zodat al het zand er af is. Vervolgens inpakken in aluminiumfolie. En poffen op de bbq.
Gehakt rijkelijk bestrooien met kerriepoeder en goed door het gehakt kneden. Vervolgens maak je van het gehakt een grote gehaktbal die je vervolgens iets plat drukt. Zodat deze makkelijker gaart.

Eerst de prei even aanzetten. En vervolgens indirect laten garen. Gehakt op een verhogingsrooster er boven. En die ook indirect garen naar 68gr kern.


Nu laat je alles ongeveer een uur op de BBQ liggen met de deksel gesloten. Zodat de groenten mooi zacht worden en het vlees gaar word. Als alles gaar is kan het van de bbq en klein gesneden worden. Het vlees knijp je nu uit elkaar zodat je rul gehakt over houd. Vlees, prei en paprika meng je nu door elkaar.
Als je zelf de aardappel poft. Even prikken of deze mooi gaar is. En vervolgens in plakjes snijden.

Nu kun je de schotel op gaan bouwen. Eerst een laag aardappel. Daarna je gehakt/groente mengsel. En vervolgens weer een laagje aardappel. Als alles in de schaal zit meng je de Crème fraîche met een ei. En giet je die over de schotel heen. Nu dek je de schotel af met een laag geraspte kaas.



Als de schaal gevuld is kan alles weer terug op de BBQ. Deze heeft dan ongeveer 45min nodig. Ik voeg graag de laatste 15min wat rookhout toe. Dit doe ik als de kaas gesmolten is. Zodat de rook enkel op het laagje kaas komt te zitten.
Als de kaas een mooi goudbruin korstje heeft is alles klaar en kan het van de BBQ.


Eet smakelijk
Laatst bewerkt: