BasBQ
Beef en Steak

Bao met buikspek en sriracha bacon jerky

PH met een F

Kooltjesharker
 
 
Berichten
186
David Chang is niet voor niets beroemd geworden met z'n buikspek bao's. Man, wat een gouden combi!
Ik wilde graag een beetje variatie aanbrengen in zijn beproefde recept en besloot in plaats van sriracha saus een bacon jerky te maken. Dat geeft wat pit en meteen een krokantje bij elke hap. En hey, het is ook nog eens bacon day, komt dat even goed uit!

Vrijdag ochtend de bacon al vast even in de marinade gezet. Vanochtend op de mini-Q. Het was vooral ook een leuke test om te zien of ik dat kleine dingetje goed op een lage temperatuur kon houden en dat ging hartstikke makkelijk.

Naamloos-1.jpg


Het buikspek had ik vrijdag met zout en suiker ingesmeerd en daarna afgedekt in de koelkast laten staan.
Dat kon vanochtend rustig op de barbecue.
IMG_6508.jpg


Er naast ligt nog een stuk voor morgen tijdens de F1, dat is een bulgogi stukje :) waar een Ssamjang sausje bij komt.

IMG_6517.jpg


Toen t vlees klaar was, nog even boven de open kolen afgefakkelt voor wat krokant
affakkelen.jpg


En daarna met een lik hoisin saus, ingemaakte komkommer en de sriracha bacon op een baobun. Smullen!

IMG_6524.jpg


IMG_6513.jpg
 

Rik

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
78
Dat ziet er heerlijk uit! Wat een heerlijk kleurtje
 

J'elle

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Echt smullen zo, ziet er verrukkelijk uit
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.848
Lijkt me heerlijk!

Mooi kleurtje zo.
 
Bovenaan Onderaan