- Berichten
- 339
Ja ja het is weer zover Baconweekend! Mooi moment om de vriezer weer aan te vullen met lekkere plakken en blokjes bacon.
Vorige week 1700 gram buikspek in de vacuüm gezet met colorozo zout en suiker en dit dagelijks omgedraaid.
Vandaag is het dan eindelijk zover lekker op de bbq met een paar blokjes appelhout.
Na 2 uurtjes in de rook begint het er goed uit te zien en het ruikt weer heerlijk! Maar nog niet de gewenste kern temperatuur.
De gewenste kern temperatuur na nog een half uurtje bereikt die mag een dagje rusten zodat we er morgen mooie plakken en blokjes van kunnen snijden.
Morgen zal ik er nog een foto van maken als alles gesneden is!
Happy bacon weekend allemaal en eet smakelijk!
Edit: vanmorgen alles gesneden en verpakt.
Vorige week 1700 gram buikspek in de vacuüm gezet met colorozo zout en suiker en dit dagelijks omgedraaid.
Vandaag is het dan eindelijk zover lekker op de bbq met een paar blokjes appelhout.
Na 2 uurtjes in de rook begint het er goed uit te zien en het ruikt weer heerlijk! Maar nog niet de gewenste kern temperatuur.
De gewenste kern temperatuur na nog een half uurtje bereikt die mag een dagje rusten zodat we er morgen mooie plakken en blokjes van kunnen snijden.
Morgen zal ik er nog een foto van maken als alles gesneden is!
Happy bacon weekend allemaal en eet smakelijk!
Edit: vanmorgen alles gesneden en verpakt.
Laatst bewerkt: