RoloTheBastard
Sprokkelaar
- Berichten
- 31
Dag allemaal,
Wegens tijdgebrek even een tijdje niets meer gepost. Sinds een paar maanden een nieuwe kamado en vandaag voor het eerst babyback spareribs gemaakt.
Ik was het internet en het forum aan het afstruinen voor methodes en recepten. Ik heb een beetje een mix gemaakt van wat ik tegen ben gekomen.
Methode 3-2-1 aangepast naar 3-1.5-0.75. Eerst ingesmeerd met mosterd, ik zie dat mensen dat soms wel/niet doen. De rub van Noskos erop (lekker zeg dat kaneel erin!) even laten rusten en de kamado in. Onder de ribs een lekbak met appelsap. Had waarschijnlijk ook gewoon water kunnen zijn. Ik had wat rookhout (appel) geweekt, ik had geen chunks maar snippers.
Na 3 uur even gekeken naar de gaarheid en ingepakt. Het inpakken heb ik gedaan met honing, basterd suiker en siracha. Dat laatste kwam ik tegen bij NasQ op Youtube. 1.5 uur de kamado op en in de gaten gehouden.
Laatste stap was de spareribs uit te pakken en terug te leggen. Na een klein half uurtje met de Noskos bbq sauce de ribben gelakt.
Eindresultaat: smaak met meerdere lagen, rook, rub, het pittige van de siracha en zoete van de basterd suiker en honing en met als klap op de vuurpijl de bbq sauce. Vlees was voor mij perfect, net niet fall of the bone, lekker mals maar wel een lichte bite nog.
Voor mij een verdere kennismaking met bbq en een hele nieuwe smaakbeleving, spareribs maken we voortaan gewoon thuis!
Groetjes Henk
Wegens tijdgebrek even een tijdje niets meer gepost. Sinds een paar maanden een nieuwe kamado en vandaag voor het eerst babyback spareribs gemaakt.
Ik was het internet en het forum aan het afstruinen voor methodes en recepten. Ik heb een beetje een mix gemaakt van wat ik tegen ben gekomen.
Methode 3-2-1 aangepast naar 3-1.5-0.75. Eerst ingesmeerd met mosterd, ik zie dat mensen dat soms wel/niet doen. De rub van Noskos erop (lekker zeg dat kaneel erin!) even laten rusten en de kamado in. Onder de ribs een lekbak met appelsap. Had waarschijnlijk ook gewoon water kunnen zijn. Ik had wat rookhout (appel) geweekt, ik had geen chunks maar snippers.
Na 3 uur even gekeken naar de gaarheid en ingepakt. Het inpakken heb ik gedaan met honing, basterd suiker en siracha. Dat laatste kwam ik tegen bij NasQ op Youtube. 1.5 uur de kamado op en in de gaten gehouden.
Laatste stap was de spareribs uit te pakken en terug te leggen. Na een klein half uurtje met de Noskos bbq sauce de ribben gelakt.
Eindresultaat: smaak met meerdere lagen, rook, rub, het pittige van de siracha en zoete van de basterd suiker en honing en met als klap op de vuurpijl de bbq sauce. Vlees was voor mij perfect, net niet fall of the bone, lekker mals maar wel een lichte bite nog.
Voor mij een verdere kennismaking met bbq en een hele nieuwe smaakbeleving, spareribs maken we voortaan gewoon thuis!
Groetjes Henk