- Berichten
- 28
Een tijdje terug heb ik eens een zakje houtskool van Weber gekocht, leuke aanbieding en volgens de verpakking goede kwaliteit en mooie afmeting van de kolen (geen gruis enzo). Dat viel helaas erg tegen.... Ik heb toen mijn ervaring met Weber gedeeld en uit coulance een nieuwe zak houtskool ontvangen, ik zeg goede service!
Zo'n zak houtskool moet toch uitgebreid getest worden dacht ik. En om de Master-Touch nu aan te steken zonder vlees op het rooster leek mij geen goede test
Gelukkig stond daar het koeltransport van Beef&Steak voor de deur met een grote doos vol lekkers. Naast een Dieprode Dry Aged C?te de Boeuf lagen er ook wat Baby Back Ribs in de doos. Die Ribs vroegen gewoon op de Q te mogen, die kon ik dus niet weigeren
Na een mooie Rub te hebben gemaakt en de Ribs ingepakt te hebben was het (helaas) tijd om te gaan werken. Bij thuiskomst de Q op temperatuur gebracht (120C) het vlees op het rooster geplaatst en op het gemakje naar een kern temperatuur van 70C gebracht. Ondertussen wat groenten uit de tuin geplunderd en op smaak gebracht, deze even boven de kolen gegrild.
Heb resultaat, boter mals, zoet sappig en onweerstaanbaar
Owja, de kwaliteit van de kolen was deze keer echt top. Mooie grote stukken, weinig rook, een goede geur en prima op temperatuur te houden.
Zo'n zak houtskool moet toch uitgebreid getest worden dacht ik. En om de Master-Touch nu aan te steken zonder vlees op het rooster leek mij geen goede test

Gelukkig stond daar het koeltransport van Beef&Steak voor de deur met een grote doos vol lekkers. Naast een Dieprode Dry Aged C?te de Boeuf lagen er ook wat Baby Back Ribs in de doos. Die Ribs vroegen gewoon op de Q te mogen, die kon ik dus niet weigeren

Na een mooie Rub te hebben gemaakt en de Ribs ingepakt te hebben was het (helaas) tijd om te gaan werken. Bij thuiskomst de Q op temperatuur gebracht (120C) het vlees op het rooster geplaatst en op het gemakje naar een kern temperatuur van 70C gebracht. Ondertussen wat groenten uit de tuin geplunderd en op smaak gebracht, deze even boven de kolen gegrild.
Heb resultaat, boter mals, zoet sappig en onweerstaanbaar

Owja, de kwaliteit van de kolen was deze keer echt top. Mooie grote stukken, weinig rook, een goede geur en prima op temperatuur te houden.
