J
janvdbrink
Gast

INGREDI?NTEN BABA GANOUSH






STAPPEN
1. Verwarm de bbq voor op 200?C direct
2. Snijd de aubergines door de helft, snijd het vruchtvlees in een bestrijk met olijfolie. Strooi er wat zout over.
3. Leg de aubergines voor ca. 40 minuten in de bbq met dichte deksel. Het vel mag zwart worden
4. Doe het vruchtvlees samen met de andere ingredi?nten in een keukenmachine en pureer.
Het levain broodje is op basis van een zuurdesemstarter. Hiervoor verwijs ik je graag naar de keuken van Levine (uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/04/hoe-maak-je-zuurdesem.html):
Avond:
Meng de volgende ingredi?nten in een plastic kom, en dek af met huishoudfolie:
INGREDI?NTEN MOEDERDESEM





Laat dit een nachtje staan.
Ochtend:
INGREDI?NTEN LEVAINBROOD




STAPPEN
1. Kneed de ingredi?nten behalve het zout ongeveer 10 minuten, voeg zout toe en kneed nogmaals zo'n 2 minuten
2. Vet 2 plastic kommen in met zonnebloemolie, verdeel het deeg over de kommen en sluit af met deksel of theedoek. Hou er rekening mee dat het deeg nog een beetje moet kunnen rijzen. Laat dit deeg nog zo'n 5 uur rijzen.
3. Vouw het deeg gedurende deze 5 uur elk uurtje even zodat het elastisch wordt.
4. Verwarm de BBQ op 250?C indirect en gebruik een pizzasteen.
5. Rek het deeg van 1 kom tot een rechthoek (formaat ongeveer een A4tje), vouw dit dubbel, leg het op de pizzasteen en sluit de deksel.
6. Bak het brood zo'n 20 minuten en verlaag daarna de temperatuur tot 200?C. Laat het brood in 30 minuten gaar worden.
7. Bak daarna met de tweede kom nog een broodje



Sent from my SM-G920F using Tapatalk