- Berichten
- 290
Ik had nog wat kippendijen in de diepvries liggen welke van een bbq waren overgebleven. Door werk en andere verplichtingen was het weer ff geleden dat de bbq had aangestaan. Vandaag wel ff bij moeders op visite dus het moest wel hot and Fast.
Voor we weggingen de kippen dijen in een marinade van
Eenmaal thuis de bbq aangestoken tot 200 graden. De kippendijen direct Keihard aangebraden. Daarna indirect door laten garen tot ongeveer 85 graden intern. Nog wat ingelakt met de marinade welke ik apart had gehouden.
We hadden nu kleine chiabatta’s . Eigenlijk zou het beter met een stoombroodje te eten zijn. Hij smaakte er niet minder om.
Ik moest in het donker bbq-en en het licht was niet optimaal. Ik zag dus te laat dat de foto’s van de Q niet scherp zijn. Excuses.
Voor we weggingen de kippen dijen in een marinade van
- 2 eetlepels soyasaus
- 2 eetlepels hoisinsaus
- sap Van een limoen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel sesam olie
- 1 theelepel Garam Masala
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels gember
- 1 theelepel cayene peper
Eenmaal thuis de bbq aangestoken tot 200 graden. De kippendijen direct Keihard aangebraden. Daarna indirect door laten garen tot ongeveer 85 graden intern. Nog wat ingelakt met de marinade welke ik apart had gehouden.
We hadden nu kleine chiabatta’s . Eigenlijk zou het beter met een stoombroodje te eten zijn. Hij smaakte er niet minder om.
Ik moest in het donker bbq-en en het licht was niet optimaal. Ik zag dus te laat dat de foto’s van de Q niet scherp zijn. Excuses.