- Berichten
- 3.169
Oh hemels, wat een heerlijk weer op eerste paasdag.
En we hadden alle ingredienten in huis om mee te doen met de fotowedstrijd.
Gelukkig toch inspiratie op weten te doen en een vast recept hier in huis, die we best op een BBQ konden bereiden.
Challenge Accepted, laten we een lekker fotografisch verslag bouwen.
We begonnen met de ingredienten bij elkaar te rapen:
250gr rode kidneybonen
100gr quinoa
50gr panko
50gr amandelmeel
1 ei
1 tl zout
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl tomatenpuree
1 el zoete ketjap manis
1 handje verse peterselie fijngehakt
1 handje pecannoten fijngehakt
Quinoa gekookt:
Alles in de bak gegooid, en de bonen erdoorheen geprakt.
Tijd om balletjes te draaien!
We haalde uit dit recept 22 balletjes.:
En daar is mijn blauwe vriend weer, lekker warm aan het worden. 150 graden mocht hij worden! (gezien hij in low en slow staat, was mijn Q natuurlijk constant 149 graden
)
Toen de balletjes in een braadslede (bekleed met bakpapier) voor 20 minuutjes op de braai.
Een goede tijd om de Teriyaki saus te maken. Hiervoor samen gemengd:
Toen konden de balletjes er vanaf, klein randje gekregen en volledig gaar. Natuurlijk verkleuren ze weinig, het is immers geen vlees!
Doordat ik geen skillet oid heb, heb ik dezelfde braadslede gebruikt om de teriyaki saus in te verwarmen en wat in te dikken:
Toen hij eenmaal wat ingedikt was, de balletjes er doorheen gehaald:
Voor de oplettende kijker, dat zijn maar 12 balletjes.
Dat klopt, we maken altijd een vol recept, gebruiken alle saus en de helft van de ballen.
De andere helft vriezen we in, voor een andere keer, hoeven we alleen de saus te maken!
En daarna was het zo ver.
We hebben de balletjes gegeten met noodles, sperzieboontjes en zoetzure komkommer.
En uit eindelijk als deelname foto deze gekozen:
En natuurlijk was het weer heerlijk.
De balletjes hebben een fijne bite, lekker zacht en smeu?g.
Boontjes en noodles doen het altijd goed door de Teriyaki saus.
En die zoetzure komkommer is zo het andere uiterste van je smaakpallet, geweldige smaken samen.
Het recept komt uit een Foodies van al even geleden.
Gelukkig heb ik de bron weten te vinden.
Dus ze zal dit nooit lezen, maar Jacqueline bedankt voor dit recept!
En lezer, bedankt voor het lezen! hopelijk ga je het ook eens maken
En we hadden alle ingredienten in huis om mee te doen met de fotowedstrijd.
Gelukkig toch inspiratie op weten te doen en een vast recept hier in huis, die we best op een BBQ konden bereiden.
Challenge Accepted, laten we een lekker fotografisch verslag bouwen.
We begonnen met de ingredienten bij elkaar te rapen:
250gr rode kidneybonen
100gr quinoa
50gr panko
50gr amandelmeel
1 ei
1 tl zout
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl tomatenpuree
1 el zoete ketjap manis
1 handje verse peterselie fijngehakt
1 handje pecannoten fijngehakt
Quinoa gekookt:
Alles in de bak gegooid, en de bonen erdoorheen geprakt.
Tijd om balletjes te draaien!
We haalde uit dit recept 22 balletjes.:
En daar is mijn blauwe vriend weer, lekker warm aan het worden. 150 graden mocht hij worden! (gezien hij in low en slow staat, was mijn Q natuurlijk constant 149 graden

Toen de balletjes in een braadslede (bekleed met bakpapier) voor 20 minuutjes op de braai.
Een goede tijd om de Teriyaki saus te maken. Hiervoor samen gemengd:
- 50 ml ketjap manis
- 45 ml honing
- 1 tl sesamolie
- 1 tl ma?zena
Toen konden de balletjes er vanaf, klein randje gekregen en volledig gaar. Natuurlijk verkleuren ze weinig, het is immers geen vlees!
Doordat ik geen skillet oid heb, heb ik dezelfde braadslede gebruikt om de teriyaki saus in te verwarmen en wat in te dikken:
Toen hij eenmaal wat ingedikt was, de balletjes er doorheen gehaald:
Voor de oplettende kijker, dat zijn maar 12 balletjes.
Dat klopt, we maken altijd een vol recept, gebruiken alle saus en de helft van de ballen.
De andere helft vriezen we in, voor een andere keer, hoeven we alleen de saus te maken!
En daarna was het zo ver.
We hebben de balletjes gegeten met noodles, sperzieboontjes en zoetzure komkommer.
En uit eindelijk als deelname foto deze gekozen:
En natuurlijk was het weer heerlijk.
De balletjes hebben een fijne bite, lekker zacht en smeu?g.
Boontjes en noodles doen het altijd goed door de Teriyaki saus.
En die zoetzure komkommer is zo het andere uiterste van je smaakpallet, geweldige smaken samen.
Het recept komt uit een Foodies van al even geleden.
Gelukkig heb ik de bron weten te vinden.
Dus ze zal dit nooit lezen, maar Jacqueline bedankt voor dit recept!
En lezer, bedankt voor het lezen! hopelijk ga je het ook eens maken
