- Berichten
- 20.961

Ingredi?nten:
- 100 gram zachte roomboter
- 100 gram witte basterdsuiker
- zakje vanille suiker
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 2 appels
- 5 gram bakpoeder
- 5 gram zout
- 2 eetlepels abrikozenjam als glaze
- 4 eetlepels suiker voor de bakjes
Extra:
- 6 aluminiumbakjes, muffinvorm kan ook.
Werkwijze:
Meng de boter en de suiker en vanille suiker tot een romige massa. klop de eieren erdoor tot een mooie homogene massa. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit door het boter-eiermengsel, voeg het zout toe.
Beboter de schaaltjes.

Doe wat suiker in de bakjes en zorg ervoor dat de bodem en de zijkanten voorzien zijn van een laagje suiker.

Verdeel het beslag over de zes bakjes.

Schil de appel en snijd in plakken. Met een appelschiller gaat het heel vlug


Leg de appelstukjes in het beslag.

Strooi er optioneel wat kaneel of kaneelsuiker over.

Indirect op de barbecue, grill temp 160 C.
Na twintig minuten even bestreken met wat abrikozenjam.
Na 25 minuten waren ze klaar, de kerntemperatuur is dan 95 C.


Opdienen met wat fruit en een bolletje vanille ijs

Bedankt voor het kijken.