BasBQ
Beef en Steak

Appel Beignets (Wintercursus Reitse 2008)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.011
CIMG0434.JPG


Dit is ??n van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2008, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Ingredi?nten voor 8 personen:

Ingredi?nten:

CIMG0421.JPG


- 3 Goudreinet appels
- 3 eiwitten
- 100 gram bloem
- 200 gram Bread Crumb (panko verkrijgbaar bij een toko)
- 1 liter sla olie voor een weber wok van 47 cm, 1? liter voor een weber wok van 57 cm
- kaneelsuiker (kaneelpoeder met kristalsuiker)

Werkwijze:

Goudreinet appel schillen en klokhuis verwijderen met een appelboor
in plakken snijden, bloemen
Eerste keer door het eiwit halen
Eerste keer paneren in de Bread Crumbs
tweede keer door eiwit halen
tweede keer paneren door de Bread Crumbs.
Frituren in de wok op 180? C in de sla olie.
Vul de briketten BBQ met twee starters voor de 57 cm of 1 starter voor de 47 cm hete briketten.
Leg de briketten op het onderste rooster van de BBQ. Zet de schuiven helemaal open.
Doe de olie in de wok en laat deze heet worden tot 180?C
Na het frituren de krokante appelbeignets rollen in de kaneelsuiker.

CIMG0422.JPG


CIMG0423.JPG


PAS OP!! Olie is altijd gevaarlijk met brandwonden e.d. pas op voor de kleintjes en na de frituur sessie de wok laten afkoelen in de BBQ. Schuiven dicht en de volgende dag pas de olie uit de wok halen.
(of het gewoon in de frituurpan doen).

CIMG0425.JPG


CIMG0433.JPG


Lekker Ite!!
 
Mooi receptje weer van Reitse!

En als extra waarschuwing, niet frituren in de regen, daar krijg je ongelukken van!
 
Terug
Bovenaan Onderaan