nAffie
Tondelzoeker
- Berichten
- 17
Ik heb deze een paar weken geleden gemaakt, weet dus niet of ik hier wel een tokkie mee kan verdienen, maar wilde het toch even delen hier.
M'n moeder gaf aan nog een heel kippetje in de vriezer te hebben liggen, en toen dacht ik meteen Beer Can Chicken!
Had net een paar weken de Weber MTP op haar balkon neergezet en dit leek me wel leuk om weer een keer te doen. Ik heb dit een paar jaar geleden al een keer gedaan, maar dan op m'n indoor bbq, de Q2400 (foto's en filmpje).
Had die kiphouder nog liggen, en deze paste bij toeval bijna perfect in de GBS holte van de Weber.
Dus moeders heeft de kip een nachtje laten marineren in knoflook, ui, gember, peper en sojasaus. Toen ik aankwam heb ik er een standaard chicken rub op gedaan.
Daarna een kwart blikje bier en wat kipkruiden in de kiphouder gegoten, en nadat de briketjes bijna klaar voor gebruik waren heb ik de kiphouder direct op de brikettenstarter geplaatst zodat het vocht tot het kookpunt kwam.
Toen de kip erop gedrukt en het geheel in het GBS rooster geplaatst. Uiteraard was ik vergeten om de probes van m'n thermometer erin te drukken, dus het was even hannesen om dat in de al hete kip te krijgen een kwartier later.
Heb na een tijdje ook wat groenten (courgette, paprika, boontjes) rond het kippie neergelegd, en wat prei direct boven de briketten. Na een tijdje begon het bovenin toch iets te hard te gaan, dus heb er toen een halve appel opgeprikt... Ik had even niets anders voor de hand liggend, en aan een simpel stukje folie had ik niet gedacht.
Al met al was het toch een zeer geslaagde poging met prima groentjes en een erg sappig kippie!
M'n moeder gaf aan nog een heel kippetje in de vriezer te hebben liggen, en toen dacht ik meteen Beer Can Chicken!
Had net een paar weken de Weber MTP op haar balkon neergezet en dit leek me wel leuk om weer een keer te doen. Ik heb dit een paar jaar geleden al een keer gedaan, maar dan op m'n indoor bbq, de Q2400 (foto's en filmpje).
Had die kiphouder nog liggen, en deze paste bij toeval bijna perfect in de GBS holte van de Weber.
Dus moeders heeft de kip een nachtje laten marineren in knoflook, ui, gember, peper en sojasaus. Toen ik aankwam heb ik er een standaard chicken rub op gedaan.
Daarna een kwart blikje bier en wat kipkruiden in de kiphouder gegoten, en nadat de briketjes bijna klaar voor gebruik waren heb ik de kiphouder direct op de brikettenstarter geplaatst zodat het vocht tot het kookpunt kwam.
Toen de kip erop gedrukt en het geheel in het GBS rooster geplaatst. Uiteraard was ik vergeten om de probes van m'n thermometer erin te drukken, dus het was even hannesen om dat in de al hete kip te krijgen een kwartier later.
Heb na een tijdje ook wat groenten (courgette, paprika, boontjes) rond het kippie neergelegd, en wat prei direct boven de briketten. Na een tijdje begon het bovenin toch iets te hard te gaan, dus heb er toen een halve appel opgeprikt... Ik had even niets anders voor de hand liggend, en aan een simpel stukje folie had ik niet gedacht.

Al met al was het toch een zeer geslaagde poging met prima groentjes en een erg sappig kippie!