BasBQ
Beef en Steak

Amuse van Kapucijners salade met chili ijs (zomercursus Reitse 2011)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.006
reitsezomer11-4-500x375.jpg


Foto by noskos.

Dit is ??n van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2011, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Ingredi?nten voor 8 personen:

- 200 gram gedroogde kapucijners
- 100 gram mager spek (uit de diepvries) in zeer kleine blokjes
- 1 appel in zeer kleine blokjes
- 1 uitje in zeer fijne snippers
- 1 eetlepel kruidendressing
- 2 dl chili saus (uit een goede Toko)
- 2 dl water
- Gembernat voor de smaak en een eetlepel ketchup voor de kleur

Bereiding:

Zet de kapucijners een nacht in de week (royaal onder water zetten)
Kook de kapucijners gaar en zet ze koud weg

Bewaar voor dit recept het blok spek in de diepvries, je kan het spek met een scherp mes beter en dunner snijden.

Snijdt het spek in plakken, repen en daarna in kleine blokjes. Bak het spek krokant uit en laat het vet uitlekken het op een zeef. Je moet mooie fijne 'gruis' blokjes hebben
Snijdt de appel in fijne blokjes en meng dit met het spek en de kapucijners.

Maak de salade op smaak met de kruiden dressing. (pag. 75 Man acher de BBQ)

Vermeng gelijke delen water met de chili saus, gembernat en de ketchup (voor de kleur) en draai het in een ijsmachine tot een Chili sorbet.

Verdeel de salade in kleine schaaltjes en doe er bovenop een klein bolletje chili-ijs.

Lekker Ite!



 
Dat chili ijs was erg verrassend :D
 
Dat was het zeker, maar verrassend lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan