BasBQ
Beef en Steak

Amuse Erwtensoep (wintercursus Reitse 2011)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
IMG_2403.JPG


Dit is ??n van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2011, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.


Ingredi?nten:

- 500 gram groene erwten
- 3 liter bouillon of water
- 1 of 2 rookworsten
- 2 varkenspootjes
- 2 uien
- 1 wortel
- ? stuk knolselderij
- wit van een prei
- 1 laurierblaadje

Werkwijze:

Moeilijk is het niet… je moet er alleen wel de tijd voor nemen.
Zet eerst de erwten in de week: doe dat een dag voor je de soep wilt eten.

Kook de varkenspoten in water. Goed afschuimen, want er komt soms smerig spul vanaf.
Doe alle ingredi?nten in de pan (ook de groene erwten) en laat alles zachtjes twee-en- een-half uur koken.
Let op: echt zachtjes aan!! Verwijder dan de varkenspootjes pluk ze kaal.
Als alle groenten kapot zijn gekookt, de massa zeven of met een staafmixer fijn draaien.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Het varkensvlees mag erdoor, je kan ook 'strakke' erwtensoep serveren.

Snij de worst in plakken van 2 centimeter, prik ze aan een stokje
en serveer een worstlolly in een klein espresso kopje met erwtensoep.
 
Terug
Bovenaan Onderaan