- Berichten
- 3.792
Aankomend weekend fietstochtje van echtgenote en vriendinnen.
Aan het eind van de rit een etentje.
En omdat wij nu een grote BBQ hebben......
Tussen de 10-25 personen.....-help!-
Pulled pork vinden ze erg lekker dus daar alvast maar een voorraadje van aanleggen.
Had nog ca 6-7 kg procureur op voorraad. Eigenlijk voor porksteaks maar dat komt later wel.
Gisteren de procureurs voorbereid:
- geïnjecteerd met een mengsel van BBQ saus wat extra zout en appelazijn.
En in de rub gezet: zelf gemengde Noskos basis BBQ rub met wat extra knoflook en gerookte paprika poeder.
Ingepakt en als "de drie biggetjes" nog een nachtje de koelkast in:
Vanmorgen de BBQ aan , wat appel en kersenchunks erbij en het vlees erop.
Na 4,5 uur de 75 graden bereikt.. Bark zit mooi vast.
Dus inpakken en door
Na nog eens 3 uur temperatuur 94-95 graden
En geslaagd voor de priktest.
Kwartiertje laten uitdampen.
Nog een uurtje of twee laten liggen en toen de vork erin.
Resultaat 4,6 kg Pulled Pork.
Uiteraard even geproefd zonder extra saus.
Smaakte prima. Een geslaagde dag.
Het injecteren heeft echter naar mijn mening weinig aan de smaak toegevoegd.. Proef toch vooral de rub en de rook.
Iemand hier andere ervaring mee?
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Aan het eind van de rit een etentje.
En omdat wij nu een grote BBQ hebben......
Tussen de 10-25 personen.....-help!-
Pulled pork vinden ze erg lekker dus daar alvast maar een voorraadje van aanleggen.
Had nog ca 6-7 kg procureur op voorraad. Eigenlijk voor porksteaks maar dat komt later wel.
Gisteren de procureurs voorbereid:
- geïnjecteerd met een mengsel van BBQ saus wat extra zout en appelazijn.


En in de rub gezet: zelf gemengde Noskos basis BBQ rub met wat extra knoflook en gerookte paprika poeder.

Ingepakt en als "de drie biggetjes" nog een nachtje de koelkast in:

Vanmorgen de BBQ aan , wat appel en kersenchunks erbij en het vlees erop.


Na 4,5 uur de 75 graden bereikt.. Bark zit mooi vast.

Dus inpakken en door
Na nog eens 3 uur temperatuur 94-95 graden
En geslaagd voor de priktest.

Kwartiertje laten uitdampen.
Nog een uurtje of twee laten liggen en toen de vork erin.


Resultaat 4,6 kg Pulled Pork.

Uiteraard even geproefd zonder extra saus.
Smaakte prima. Een geslaagde dag.
Het injecteren heeft echter naar mijn mening weinig aan de smaak toegevoegd.. Proef toch vooral de rub en de rook.
Iemand hier andere ervaring mee?
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk