Beef en Steak

ABT baconweekend

 
 
 
 

Pascal

Gemarineerd
Berichten
2.026
Bij ons thuis zijn ABT’s (Atomic Buffalo Turds) inmiddels vaste prik. Elk feestje, elke borrel of zomaar een gezellig samenzijn – er komt gegarandeerd een schaal ABT’s op tafel. Voor het eerst zagen we ze voorbij komen op de site van Noskos, en sindsdien zijn we verkocht. En eerlijk: je hebt eigenlijk nooit een excuus nodig om ze te maken… maar Baconday is natuurlijk wél een heel goed argument 😉.

Het mooie van ABT’s is dat ze super simpel zijn om te maken, maar altijd indruk maken. Dit heb je nodig:

Oude kaas

Jalapeño’s

Roomkaas

Je favoriete rub

Bacon

1000014023.jpg

Zo maak je ze:

1. Halveer de jalapeño’s en verwijder de meeste zaadjes. Laat er gerust een paar zitten – een onverwacht pittig hapje zorgt juist voor wat spanning aan tafel 😃.
1000014024.jpg


2. Meng de roomkaas, oude kaas en je favoriete rub goed door elkaar. Zelf bak ik vaak wat spek uit en meng dat er ook nog doorheen, voor extra smaak.
1000014025.jpg


3. Vul de jalapeño’s met dit mengsel en wikkel ze strak in een plak bacon. Strooi er nog een dun laagje rub overheen.
1000014026.jpg

1000014027.jpg

4. Leg ze op de BBQ. Ik zet de temperatuur meestal rond de 180 graden – dan wordt de bacon mooi knapperig en zijn ze precies goed. Op een lagere temperatuur kan natuurlijk ook, alleen moet je dan wat langer geduld hebben.
1000014040.jpg

En dan is het simpel: eraf halen, laten afkoelen tot ze nét eetbaar zijn, en genieten maar.
1000014046.jpg

ABT’s zijn zo’n gerechtje waar iedereen vrolijk van wordt. Het pittige van de jalapeño, de romigheid van de kaas en het zoute, knapperige spek… echt een perfecte combinatie.
1000014048.jpg

Bedankt voor het lezen.
 
Ziet er enorm goed uit. Wordt de peper ook iets minder pittig door de warmte?
 
Ik haal sowieso de zaadlijsten eruit. En zijn goed te doen. Ik durf niet te zeggen of de hitte daar nog wat mee te maken heeft. Des te beter je ze schoonmaakt des te pittiger het is. Voor kinderen zou je snoeppaprikatjes ertussen kunnen doen.
 
Des te beter je ze schoonmaakt des te pittiger het is.

Juist niet denk ik Pascal, hoe minder heet zonder zaadlijsten.

Prachtige snackies en lekker zijn ze!
 
Terug
Bovenaan Onderaan