Vandaag voor het eerst Beef short Ribs gemaakt van Aberdeen Angus van Keurslager Henry Harzevoort uit Veenendaal.
Ik zat erg te twijfelen hoe ik deze zou bereiden dus maar eens opzoek naar idee?n op internet en toen kwam ik een filmpje tegen van de Demo slager Gertjan Kiers.
Dus aan de slag dan maar.
Uit pakken maar altijd spannend.
.
Dikke vlies van de botzijden gesneden en midden bot verwijdert.
Hierna het vlees in midden door gesneden en de ene zijden naar boven los van het bot gesneden en de andere kant naar onder.

Gerubt met LetzQ Beef-rub en opgebonden met slagerstouw.

En indirect op het rooster boven de waterpan gevuld met water en een boulionblokje.

bij 72 graden op advies van Dikkie Besseling ingepakt met een klontje roomboter.

lekker de BBQ-Beans er bij.

Door laten garen tot 92 graden en toen nog een poosje in de koelbox omdat we toch wel wat vroeg waren.

En dan natuurlijk de foto dat het echt lekker was.

Ik zat erg te twijfelen hoe ik deze zou bereiden dus maar eens opzoek naar idee?n op internet en toen kwam ik een filmpje tegen van de Demo slager Gertjan Kiers.
Dus aan de slag dan maar.
Uit pakken maar altijd spannend.

Dikke vlies van de botzijden gesneden en midden bot verwijdert.
Hierna het vlees in midden door gesneden en de ene zijden naar boven los van het bot gesneden en de andere kant naar onder.

Gerubt met LetzQ Beef-rub en opgebonden met slagerstouw.

En indirect op het rooster boven de waterpan gevuld met water en een boulionblokje.

bij 72 graden op advies van Dikkie Besseling ingepakt met een klontje roomboter.

lekker de BBQ-Beans er bij.

Door laten garen tot 92 graden en toen nog een poosje in de koelbox omdat we toch wel wat vroeg waren.

En dan natuurlijk de foto dat het echt lekker was.
