- Berichten
- 2.292
Vandaag een nieuw bijgerecht gemaakt en goedgekeurd dusss delen mag!!
Hier komt ie!
Ingredi?nten:
600 gr aardappels, geschild en in blokjes.
Boter om in te vetten
1 grote ui.
4 teentjes knoflook.
80 gr kruidenboter
1 el tijm
(Zee)zout en peper
Ongeveer 8 plakjes rookspek
Alu-folie
Leg 2 dubbele stukken alu-folie op je werkblad en vet ze in met een beetje boter.
Verdeel de aardappels over de stukken folie. Snij de ui in grove stukken en verdeel over de pakketjes. Per pakket 2 tenen knoflook (heel) toevoegen, daarna de tijm en een ruime hoeveelheid zout en peper erover strooien. Als laatste de kruidenboter toevoegen.
Pakketjes dichtvouwen en ongeveer 25 minuten indirect op ongeveer 200 graden op de Q.
Mijn BBQ heeft een extra bovenrooster dus ik heb ze daarop gelegd.
Intussen de plakjes spek even bakken op de BBQ. Daarna in stukjes snijden en als de aardappels klaar zijn, het spek erdoor scheppen.
Eet smakelijk!!
Hier komt ie!
Ingredi?nten:
600 gr aardappels, geschild en in blokjes.
Boter om in te vetten
1 grote ui.
4 teentjes knoflook.
80 gr kruidenboter
1 el tijm
(Zee)zout en peper
Ongeveer 8 plakjes rookspek
Alu-folie

Leg 2 dubbele stukken alu-folie op je werkblad en vet ze in met een beetje boter.
Verdeel de aardappels over de stukken folie. Snij de ui in grove stukken en verdeel over de pakketjes. Per pakket 2 tenen knoflook (heel) toevoegen, daarna de tijm en een ruime hoeveelheid zout en peper erover strooien. Als laatste de kruidenboter toevoegen.

Pakketjes dichtvouwen en ongeveer 25 minuten indirect op ongeveer 200 graden op de Q.
Mijn BBQ heeft een extra bovenrooster dus ik heb ze daarop gelegd.


Intussen de plakjes spek even bakken op de BBQ. Daarna in stukjes snijden en als de aardappels klaar zijn, het spek erdoor scheppen.

Eet smakelijk!!