BasBQ
Beef en Steak

Aardappel: Gratin Savoyard van Mari Maris.

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
D5F0853A-51AE-46FE-A1ED-96DFC5C9F9ED.jpeg


Ingrediënten:

1 kilo vastkokende aardappels
1 gesnipperde ui
2 tenen knoflook
2 eieren
100 gram geraspte oude kaas
Nootmuskaat
Thym
Peterselie (gehakt in kleine stukjes)
Bouillonblokje (verkruimeld)
350 gram slagroom
50 gram melk

Werkwijze:


- Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne gelijke plakjes. Een keukenmachine is hier ideaal voor.

- Snipper de ui en meng het met alle andere ingrediënten in een schaal.

FFE69A1A-EC9C-4C85-9A18-F0DD6D845989.jpeg


F2AA5F5A-CBC5-464F-86E9-A52BBD236818.jpeg


- Voeg de dun gesneden aardappel schijfjes toe.

7FBACA8B-DD60-4924-950B-2B95F472E3FD.jpeg


- meng het geheel goed. Alle aardappel schijfjes moet omringd zijn met de vloeistof.

- doe de aardappel schijfjes en een beboterde ovenschaal. Dit kan je keurig dakpansgewijs doen, maar dat is een pokkenklus, allen de bovenste laag werkt net zo goed.

- het mag dan indirect op de bbq 190C.

1EA1BDA2-4A8C-4F43-B083-65E1A385658A.jpeg


- Na 45 minuten mag je de bovenkant even light aandrukken met een spatel. Er komt dan weer wat vocht bovenop de aardappels, dat zorgt voor een mooie kleur.

633C8493-1EAC-4859-B8D6-D210197328F2.jpeg


- Na een goed uur is het klaar.

2B17EE8F-B546-4F30-8001-DC89CE345D27.jpeg


Eet smakelijk.
 
Ziet er heerlijk uit Frits. Dank voor de inspiratie.
Die komt op de to do lijst.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Schitterend Frits :love: deze gaan we ook eens proberen, ik ben gek op gratin!
 
Zo dat ziet er erg lekker uit zo, die ga ik ook eens proberen te maken!
 
Terug
Bovenaan Onderaan