BasBQ
Beef en Steak

3 stuks procureur op de kamado (large)?

 
 

diesel4666

Stoker
Berichten
437
Volgende week een feestje met een 35 man. Wil pulled pork taco's maken. 5 mensen zijn vegetarisch, dus er moet voldoende pulled pork zijn voor 30 man.
Ik denk dat 3 procureurs van tegen de 3kg wel voldoende vlees zal zijn.
Iemand al ervaring met 3 stuks tegelijk op de kamado (large) te maken? Ik denk dat het net zou moeten lukken om op het rooster te krijgen. Zou het te hard gaan aan de rand misschien?
Een andere optie is een KJ grid extender aan te schaffen. Maar lijkt mij dat die dan te kort tegen de dome gaat zitten.
 
Ik reken 180-200 gram (onbereid) per persoon voor pulled pork. En dan houd je eigenlijk altijd nog wel wat over. Dus 6 kg zou voldoende moeten zijn. Dan kan je 2 hele grote of 3 wat kleinere procureurs pakken. Of Boston butt natuurlijk. Dat moet makkelijk passen hoor, hier heeft er eerder ook ruim 7 kg op gelegen.
 
Op de Weber Summit met rooster diameter 61 cm past het makkelijk.
Hieronder ligt 5 kg. De Large is in diameter 50 cm?
IMG_20230121_133709.jpg
 
3 procureurs op een large gaat prima. Vorig jaar nog 4 in een keer gemaakt (12 kilo onbereid) dan wordt het wel wat krap.
 
Terug
Bovenaan Onderaan