- Berichten
- 771
Zoals in een ander topic al aangegeven heb ik gisteren een mooi stuk varkensnek van net geen 3kg gehaald bij de Hanos. Aangezien deze uit de koeling kwam kan ik deze vandaag al bereiden.
Gisteren een heel klein beetje getrimd, veel harde stukken vet zaten er niet op, geïnjecteerd en gerubd.
Klaar voor een nachtje in de koelkast:
Vanmorgen uitgepakt en op het rooster geplaatst, waaronder ik voor het eerst mijn kolenring en deflectorplate gebruik. Ik heb een tweetal handjes eiken whisky vaten snippers toegevoegd.
Ik besefte mij dat ik door mijn voorraad ecobrasa heen was en ben dus even tussendoor 20kg nieuwe gaan halen
.
De eerste 5u zitten er inmiddels op, en de kerntemperatuur is opgelopen tot een 71 graden. De eerste foto's van op het rooster zijn genomen waardoor ik dit draadje durf te starten
.
Mooie bark:
En in de glaze:
Inmiddels 2 uur verder en het stuk vlees ingepakt in aluminiumfolie. De temperatuur is deze twee uur blijven steken op 71 graden.
Ik ben wel benieuwd hoe mijn voorraad brandstof is, maar dat zal ik pas zien als de temperatuur echt gaat duiken, anders laat ik de opstelling in takt.
Inmiddels is de varkensnek van de barbecue met een kerntemperatuur van 96 graden. Volgens mij was dit niet geheel nodig maar had ik de temperatuur probe tot 94 niet helemaal goed zitten. De temperatuur zakte tot 92 voordat ik doorzette naar 96.
Wel lastig om het stuk als één stuk uit de folie te halen, maar het is gelukt. (Je ziet al behoorlijke scheurvorming op de foto van tijdens het uitdampen).
Uitdampen dus:
Het moeilijkste moment, een uur lang weten dat er een lekker stuk vlees in de keuken ligt... Is inmiddels ook voorbij!
De vorken erbij gepakt en deze aardige portie uit elkaar getrokken tot een flinke bak pulled pork
, eindsaus erdoor en dan het fotomomentje:
Natuurlijk een eerste proef moment niet overgeslagen
, het is een "saai wit bolletje" geworden met plakjes augurk, mjam.
Zeer geslaagde run vandaag, een tevreden man.
Al met al heeft het stuk zo'n 11 uur op het rooster gelegen. Temperatuur had ik redelijk onder controle. Ik was even iets te lang afgeleid waardoor ik een uitschieter kreeg naar de 95 graden waarop ik wat te enthousiast bijregelde waardoor ik een moment op 135 graden zat.
Bedankt voor het lezen, op naar meer leuke projecten! Nu deze lading portioneren en als voorraad de vriezer in.
Gisteren een heel klein beetje getrimd, veel harde stukken vet zaten er niet op, geïnjecteerd en gerubd.
Klaar voor een nachtje in de koelkast:
Vanmorgen uitgepakt en op het rooster geplaatst, waaronder ik voor het eerst mijn kolenring en deflectorplate gebruik. Ik heb een tweetal handjes eiken whisky vaten snippers toegevoegd.
Ik besefte mij dat ik door mijn voorraad ecobrasa heen was en ben dus even tussendoor 20kg nieuwe gaan halen

De eerste 5u zitten er inmiddels op, en de kerntemperatuur is opgelopen tot een 71 graden. De eerste foto's van op het rooster zijn genomen waardoor ik dit draadje durf te starten

Mooie bark:
En in de glaze:
Inmiddels 2 uur verder en het stuk vlees ingepakt in aluminiumfolie. De temperatuur is deze twee uur blijven steken op 71 graden.
Ik ben wel benieuwd hoe mijn voorraad brandstof is, maar dat zal ik pas zien als de temperatuur echt gaat duiken, anders laat ik de opstelling in takt.
Inmiddels is de varkensnek van de barbecue met een kerntemperatuur van 96 graden. Volgens mij was dit niet geheel nodig maar had ik de temperatuur probe tot 94 niet helemaal goed zitten. De temperatuur zakte tot 92 voordat ik doorzette naar 96.
Wel lastig om het stuk als één stuk uit de folie te halen, maar het is gelukt. (Je ziet al behoorlijke scheurvorming op de foto van tijdens het uitdampen).
Uitdampen dus:
Het moeilijkste moment, een uur lang weten dat er een lekker stuk vlees in de keuken ligt... Is inmiddels ook voorbij!
De vorken erbij gepakt en deze aardige portie uit elkaar getrokken tot een flinke bak pulled pork

Natuurlijk een eerste proef moment niet overgeslagen

Zeer geslaagde run vandaag, een tevreden man.
Al met al heeft het stuk zo'n 11 uur op het rooster gelegen. Temperatuur had ik redelijk onder controle. Ik was even iets te lang afgeleid waardoor ik een uitschieter kreeg naar de 95 graden waarop ik wat te enthousiast bijregelde waardoor ik een moment op 135 graden zat.
Bedankt voor het lezen, op naar meer leuke projecten! Nu deze lading portioneren en als voorraad de vriezer in.
Laatst bewerkt: