Allen,
tijdje geleden heb ik procureur besteld bij bbquality.
Dit weekend was het eindelijk zover, mijn eerste keer pulled pork maken op de Weber MT en dit volgens het recept van Noskos!
Zaterdagavond het vlees geinjecteerd en in de rub gezet:
Omdat het bezoek om 18 uur kwam eten toch maar op tijd begonnen, om +- 9:30 lag hij op de Weber, samen met een stuk appelhout:
Daarna mij DIY controller ingesteld op 120 graden (werkt trouwens super, BBQ bleef zo goed als de hele run stabiel op 120 graden):
Na 4.5 uur zat hij op 74 graden, glaze er op gedaan en nog 2 uur laten garen, toen had hij een mooie bark:
Toen was het tijd voor in te pakken! Om 16:30 tikte de thermometer 92 graden aan, het prikken ging zeer vlot! Het vlees was supermals geworden!
Nog +- 1:30 uur de koelbox in en om 18 uur was hij klaar om te pullen (net op tijd want het bezoek was er):
Voor erbij had ik koolsla gemaakt, ook volgens het Noskos recept, dit was echt superlekker tussen een broodje:
Ik moet zeggen dat ik heel tevreden was voor de eerste keer. Het vlees was supermals en het viel zeer goed in de smaak!
PS: Als snack had ik burned ends voorzien. Veel te weinig blijkbaar, want de mensen die "Geen spek lusten" vonden dit hapje wel zalig:
tijdje geleden heb ik procureur besteld bij bbquality.
Dit weekend was het eindelijk zover, mijn eerste keer pulled pork maken op de Weber MT en dit volgens het recept van Noskos!
Zaterdagavond het vlees geinjecteerd en in de rub gezet:

Omdat het bezoek om 18 uur kwam eten toch maar op tijd begonnen, om +- 9:30 lag hij op de Weber, samen met een stuk appelhout:

Daarna mij DIY controller ingesteld op 120 graden (werkt trouwens super, BBQ bleef zo goed als de hele run stabiel op 120 graden):

Na 4.5 uur zat hij op 74 graden, glaze er op gedaan en nog 2 uur laten garen, toen had hij een mooie bark:

Toen was het tijd voor in te pakken! Om 16:30 tikte de thermometer 92 graden aan, het prikken ging zeer vlot! Het vlees was supermals geworden!
Nog +- 1:30 uur de koelbox in en om 18 uur was hij klaar om te pullen (net op tijd want het bezoek was er):


Voor erbij had ik koolsla gemaakt, ook volgens het Noskos recept, dit was echt superlekker tussen een broodje:

Ik moet zeggen dat ik heel tevreden was voor de eerste keer. Het vlees was supermals en het viel zeer goed in de smaak!
PS: Als snack had ik burned ends voorzien. Veel te weinig blijkbaar, want de mensen die "Geen spek lusten" vonden dit hapje wel zalig:

