- Berichten
- 40
Afgelopen zondag mijn 1e brisket geprobeerd. Ik heb bij mij in de buurt een slager gevonden die op bestelling Brisket kan leveren. Helaas heeft hij geen idee van de amerikaanse manier van snijden. Ik kreeg dan ook een brisket die helemaal verkeerd gesneden was. In plaats dat de flat in de lengte richting liep, liep deze in de breedte. Het bleek Piemontees vlees te zijn. En Noskos, ik weet het, ik was gewaarschuwd..... Gelukkig ging het om de eerste keer en moet het niet te duur zijn om te proberen. Je weet je totaal niet wat je kan verwachten, maar al met al viel het hele proces mij erg mee. Ik ga het zeker weer doen. Alleen moet ik volgende keer een betere (US Grain Fed ) brisket bestellen. Wagyu zal het niet worden denk ik, daar krijg ik hier nooit toestemming voor van de directrice.... Er bleek totaal geen vet in het spierweefsel te zitten, dus het resultaat was niet best en dus gort droog. De smaak was wel geweldig en in plakken is het in een skillet opgebakken, met een bruin korstje, een lekker sausje en wat mayonaise nog prima op brood te eten. Er is dus niets verspilt, alles gaat toch nog op. Het was toch een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.
Maar inderdaad, geen Nederlands vlees meer.........
1. Bijna Schoon.
2. In de rub.
3. 12.00u. Op de WSM
4. 14.15u. 74C. Ingepakt en terug op de WSM.
5. 19.30u. 91C. Er af en opnieuw in gepakt laten rusten.
6. 21.00u. In de lengte gesneden om dwars op de spiervezels te kunnen snijden.
Maar inderdaad, geen Nederlands vlees meer.........

1. Bijna Schoon.

2. In de rub.

3. 12.00u. Op de WSM

4. 14.15u. 74C. Ingepakt en terug op de WSM.

5. 19.30u. 91C. Er af en opnieuw in gepakt laten rusten.

6. 21.00u. In de lengte gesneden om dwars op de spiervezels te kunnen snijden.