We hadden een tijdje terug via Aalvink wat Runderribs besteld. Bij het bestellen gedacht dat het 1 stuk zou zijn, maar het waren afzonderlijke ribs van ca. 1 kilo.
Nu is dat geen probleem natuurlijk: alle ribben los verpakt en ingevroren.
Het idee was om een lekker bordje te maken wat van de Q af is gekomen. (Zoals wel vaker
)
Dus 1 rib ontdooit en deze in de basisrub gezet (paprikapoeder, peper, zout, suiker) en deze aangevuld met wat chinese 5 kruiden, snufje chilipoeder en knoflookpoeder.
Deze eerst even een uurtje gerookt met hickory om net dat tikkeltje extra te krijgen.
(Altijd mooi om de rook uit de Margriet te zien komen)
Vervolgens op een temperatuur van ca. 110-115 graden langzaam aan laten garen.
Toen het vlees bijna gaar genoeg was, nog even de 47er opgestookt en hierop een skillet met wat boontjes (plus spekjes, peper en knoflook) gezet.
Al met al een lekker bordje eten
Nu is dat geen probleem natuurlijk: alle ribben los verpakt en ingevroren.
Het idee was om een lekker bordje te maken wat van de Q af is gekomen. (Zoals wel vaker

Dus 1 rib ontdooit en deze in de basisrub gezet (paprikapoeder, peper, zout, suiker) en deze aangevuld met wat chinese 5 kruiden, snufje chilipoeder en knoflookpoeder.


Deze eerst even een uurtje gerookt met hickory om net dat tikkeltje extra te krijgen.
(Altijd mooi om de rook uit de Margriet te zien komen)

Vervolgens op een temperatuur van ca. 110-115 graden langzaam aan laten garen.
Toen het vlees bijna gaar genoeg was, nog even de 47er opgestookt en hierop een skillet met wat boontjes (plus spekjes, peper en knoflook) gezet.


Al met al een lekker bordje eten

