Beef en Steak

Klein rack, maar nice rack!

 
 
 

A3N

Stoker
Berichten
377
Sinds alles op was vorige week nieuw vlees besteld. O.a. een Livar varkensrack besteld, soms wil je gewoon weer eens wat anders. Het rack viel wat kleiner uit dan ik had verwacht, maar ook een klein rack kan ik waarderen. 😉

Daarnaast kwam ik nog iets tegen wat ik een tijdje terug had gekregen. Potje mosterd uit Duitsland. Vanuit deze twee ingrediënten maar eens verder werken.

IMG_7852.jpeg


Tijd om aan de slag te gaan! Ik heb het rack ingesmeerd met de mosterd, daarop heb ik een rub gestrooid welke bestaat uit spg, verse tijm en rozemarijn.

IMG_7851.jpeg


Een paar uur later de KJ aan op 120c met een blokje appelhout. Ik breng het rack naar 55c alvorens de temperatuur te verhogen.

IMG_7855.jpeg


Uiteraard moet er ook iets van een glaze bij komen kijken. Vandaag maak ik deze van de volgende ingrediënten welke ik nog een klein beetje inkook.
- 100ml maple syrup
- 4el mosterd (deze mosterd is erg mild)
- Scheut whiskey-azijn
- blaadje laurier
- takje rozemarijn
- paar takjes tijm
- 4 jeneverbessen

IMG_7854.jpeg


Ondertussen blancheer ik ook nog wat plakken knolselderij, welke ik uitsteek. Later gaan deze op de bbq. Ook bereid ik aardappelpuree voor en maak ik nog even mosterdjus door wat mosterd aan jus toe te voegen en wat in te dikken.

Het rack komt op 55c en gaat van de bbq af, deze stook ik op tot 200. Het rack krijgt alvast wat glaze.

IMG_7858.jpeg


Nu gaar ik hem door tot 63c. Eerst direct, totdat de korst behoorlijk is, daarna nog even indirect met nog een laag glaze.

IMG_7859.jpeg


Tijdens het rusten grill ik de knolselderij en maak ik de puree af. Tijd om dit agvtje op de borden te doen. Rack trancheren. Puree op het bord, rack erop, wat tijm, knolselderij erbij en een beetje saus. Daar is ie dan voor deze maand 🙂. Zo klein als een rack wordt, maar nice.

IMG_7863.jpeg
 
Lekker. Ook eens gaan maken. Smak3lijk.
Die senf muhle ken ik wel.
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
Je legt de lat weer bijzonder hoog. Lekker man!
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
Nice rack, die durf ik wel op 57 graden te nuttigen.
Prachtig bereid
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
Nice rack, die durf ik wel op 57 graden te nuttigen.
Prachtig bereid
Thnx! 57c gaat zeker prima. In de keuken breng ik varkenshaas etc. voor catering naar 55c en dan gaat het nog even verder in de saus. Voordat het de saus in gaat natuurlijk altijd even een stukje proeven om te checken of het vlees op smaak is. Vind het zelf zo het lekkerst, maar de ervaring leert dat net iets verder meer algemeen verteerbaar is. Evengoed was dit echt geen straf om te eten :-).

Ik heb een tijd in een grillrestaurant gewerkt waar varkenshaas op de kaart stond. Met enige regelmaat bestellen gasten toch een varkenshaas met de vraag hem minder ver te garen dan normaal, dus je bent niet de enige met smaak 🙃.

Zalmfilet is ook zo'n product, wat om mij duistere redenen, de meeste gasten verder gegaard willen hebben dan nodig is. Een mooie verse zalmfilet hoeft van mij echt niet door te zijn, vind het echt zonde, maar als je daar nog wat kleur in zit krijg je het grootste deel weer terug.
 
Laatst bewerkt:
Wow, dat ziet er zalig uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
Terug
Bovenaan Onderaan