Beef en Steak

Welk boek????

Arjen1

Tondelzoeker
Berichten
2
Goedenavond allemaal,

Ik zou heel graag alles willen leren over smaken, kruiden, specerijen, enz, enz..

Alles op het gebied van welke smaken passen bij elkaar, welke kruiden/specerijen kunnen bij elkaar om wel smaken te creëren.

Weet iemand of hier een (hand)boek of studieboek of iets dergelijks voor is?? Waardoor ik dit allemaal kan leren? Of heeft iemand misschien andere tips??

Alvast bedankt!
 
Kan me niet herinneren dat er een specifiek boek over is. Wel verschillende BBQ-boeken waar het e.e.a. in staat. Uiteindelijk is dit soort onderwerpen toch echt iets dat je zelf moet ervaren door te koken. Uit een boek ga je die (smaak)beleving niet te pakken krijgen.
 
Oeh, daar zijn echt hele mooie boeken over geschreven, de Spice Wise serie van Michel Hanssen bijvoorbeeld.
 
Niet echt een boek om zelf combineren te leren maar Steven Raichlen heeft wel een boek geschreven met recepten en uitleg over Rubs, Marinades en sauzen van over de wereld.
 
Ik heb zelf toevallig uit de serie ‘Ja ik gril!’ het boek ‘WinterBBQ’. Ik vind dat zelf een heel mooi boek met daarin basisrubs, sauzen, kerntemperaturen, etcetera.

IMG_8864.jpeg
IMG_8865.jpeg


IMG_8866.jpeg


Daarnaast vind ik ‘De Zilveren Lepel’ nog altijd echt een soort bijbel voor allerlei basisrecepten- en sauzen:
IMG_8868.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan