1iemand
Tondelzoeker
- Berichten
- 8
Vandaag eerste keer spare ribs gemaakt en eerste keer op de wga. Heb de wga pas een week of 2 in bezit. Wel de luchtschuiven al vervangen. Wat een genot.
Recept is van themeatlovers. Heb de glaze alles gehalveerd omdat ik een kleine rib had.
En zelf eigengemaakte rub gebruikt.
Heb ze via de minion methode op de wga bereid. Heb 12 briketten gebruikt is net wat weinig volgende keer ga ik met 14-16 proberen. Briketten ook iets meer bij elkaar gestapeld na het aansteken van de wokkel.
Bij laatste uurtje kreeg ik temperatuur niet meer hoger. Heb een paar gebruikte briketten wat ik nog over had met onkruidbrander aangestoken ging wat sneller en deze erbij gedaan. Hierdoor heb ik de temperatuur weer omhoog gekregen.
Temperatuur op 107-108 3 uur gerookt. Na 2 uur in folie gewikkeld. Ze waren al mals aan het worden.
Laatste uurtje eerst 1/2 uur door laten garen en laatste 1/2 uur om de 15 min glaze gesaust.
Ze waren lekker. Ga ze ook eens op de grote weber maken. En dan wat meer ribben. Mijn honger is nog niet gestild

Recept is van themeatlovers. Heb de glaze alles gehalveerd omdat ik een kleine rib had.
En zelf eigengemaakte rub gebruikt.
Heb ze via de minion methode op de wga bereid. Heb 12 briketten gebruikt is net wat weinig volgende keer ga ik met 14-16 proberen. Briketten ook iets meer bij elkaar gestapeld na het aansteken van de wokkel.
Bij laatste uurtje kreeg ik temperatuur niet meer hoger. Heb een paar gebruikte briketten wat ik nog over had met onkruidbrander aangestoken ging wat sneller en deze erbij gedaan. Hierdoor heb ik de temperatuur weer omhoog gekregen.
Temperatuur op 107-108 3 uur gerookt. Na 2 uur in folie gewikkeld. Ze waren al mals aan het worden.
Laatste uurtje eerst 1/2 uur door laten garen en laatste 1/2 uur om de 15 min glaze gesaust.
Ze waren lekker. Ga ze ook eens op de grote weber maken. En dan wat meer ribben. Mijn honger is nog niet gestild


Laatst bewerkt: