- Berichten
- 76
Gisteren mijn 1e brisket bereid,
Ingespoten met het eigen vet nadat ik het had gesmolten en gezeefd.
Zout peper en beetje knoflook, dus een basic rub.
Nachtje in de koelkast.
Kamado opgestookt tot 150°
Half 9 de brisket erop, met 4 blokjes eiken en 1 kers.
Half 1 was de korst redelijk droog en de interne temperatuur was 76°.
Toen ingepakt met butcher paper.
En om 3 uur was die klaar.
Even laten uitwazemen, toen in nieuw papier gewikkeld en in een handdoek in de koelbox
6 Uur aangesneden
Heerlijk vlees, maar bij de volgende ga ik wel voor een beter stuk vlees. Dit was toch wel vrij slecht doorregen met vet.
Van de points burned ends gemaakt.
Die waren wel lekker sappig.
Al met al geslaagd voor een 1e keer.
Ingespoten met het eigen vet nadat ik het had gesmolten en gezeefd.
Zout peper en beetje knoflook, dus een basic rub.
Nachtje in de koelkast.
Kamado opgestookt tot 150°
Half 9 de brisket erop, met 4 blokjes eiken en 1 kers.
Half 1 was de korst redelijk droog en de interne temperatuur was 76°.
Toen ingepakt met butcher paper.
En om 3 uur was die klaar.
Even laten uitwazemen, toen in nieuw papier gewikkeld en in een handdoek in de koelbox
6 Uur aangesneden
Heerlijk vlees, maar bij de volgende ga ik wel voor een beter stuk vlees. Dit was toch wel vrij slecht doorregen met vet.
Van de points burned ends gemaakt.
Die waren wel lekker sappig.
Al met al geslaagd voor een 1e keer.