Beef en Steak

Texas Brisket en burned ends

 
 
 

Minime

Tondelzoeker
Berichten
23
Na lang wachten was het eindelijk zover. The holy grail of bbq. Na vele tripjes naar Texas en heel veel Brisket eten moest ik er toch echt een keer zelf aan geloven.
Het wekkertje op tijd gezet en met volle moed aan de gang. De bbq opstoken tot een 120/130 graden.
IMG_0437.jpeg

Eerst deze jongen maar eens terug trimmen en rubben. Voor de rub heb ik deze van Franklins gebruikt. Echter is dit gewoon een combinatie van peper en zout. Niets speciaals maar vooral zoals ze het in Texas doen.
IMG_0441.jpeg

Na het terug trimmen en de rub mocht hij op de bbq. Dit was nog een uitdaging vanwege het formaat. Op zo’n moment vraag je jezelf toch af waarom je je offset smoken weg hebt gedaan.
Met een beetje creatief draaien van het rooster om de snake heen gaat het prima.
IMG_0444.jpeg

Een goede 4,5 uur later had de Brisket een mooie bark en was hij enigszins iets geslonken in formaat. Nu hij een kerntemperatuur van 73 graden had was het tijd om hem in te pakken.
IMG_0445.jpeg

Gewikkeld in Butcher paper mocht hij er uit eindelijk nog eens een 6 uur op om door te garen tot 93 graden.
Bij deze temp heb ik hem ingepakt gelaten en ingepakt met handdoeken en in een koelbox laten rusten voor 2 uurtjes.
Nu was het moment van de waarheid daar. Is hij gelukt of heb ik een droge schoenzool te pakken.
IMG_0452.jpeg

IMG_0453.jpeg

Een super malse en sappige Brisket met mooie rookringen.
IMG_0455.jpeg

Tussen de foto’s door heb ik nog even de tijd genomen om een klein vreugdedansje te doen.
Van de point heb ik een stuk af gesneden om burned ends van te maken. En de rest op een broodje met cowlslaw.
IMG_0456.jpeg
IMG_0458.jpeg


Al met al een super leuke en geslaagde bbq dag. En altijd prettig als de gasten het ook lekker vonden.
Dit ga ik zeker binnenkort nog een keer maken.
 
Dit ziet er echt goed en lekker uit!
Is het vroege opstaan wel waard. :D
 
Mooi resultaat! Op een Napoleon ketel zo te zien? Was het een beetje te doen om de temperatuur stabiel te houden?
 
Mooie sessie. Kan je wat vertellen over de herkomst van het vlees? Dat kan bij brisket nog al kritisch zijn.
 
Mooie sessie. Kan je wat vertellen over de herkomst van het vlees? Dat kan bij brisket nog al kritisch zijn.
Volgens de verpakking uit Duitsland en gemest en geslacht in België. Had hem bij de Sligro meegenomen. Volgende keer probeer ik er 1 uit noord of zuid Amerika te scoren. deze willen vaak wat vetter zijn. Al heb ik er nu geen last van ondervonden. Ook niet zonder injecteren
 
Volgens mij heb je het met deze goed getroffen? Ziet er erg sappig uit zonder injecteren etc?
Koetje heeft vast een fijn leven gehad.
 
Dat is een mooie Brisket geworden, inclusief burnt ends
Volgende keer gewoon injecteren met de beruchte injectievloeistof en inpakken in alu folie.
Dat levert je nog meer juiciness op.
Butcher paper is populair gezegd gehypte rommel, boeken mee kaften of over een paar maanden kerstkadootjes mee inpakken.
Dat neemt niet weg dat ik je mag feliciteren met het felbegeerde koetje.
En omdat je nu de grote 3 hebt gemaakt mag ik je ook welkom heten bij de "Big Three"
Gefeliciteerd!:)
 
Heel mooi gedaan!
En nog op een kettle ook.

Gefeliciteerd met je 🐮
 
Dat is een mooie Brisket geworden, inclusief burnt ends
Volgende keer gewoon injecteren met de beruchte injectievloeistof en inpakken in alu folie.
Dat levert je nog meer juiciness op.
Butcher paper is populair gezegd gehypte rommel, boeken mee kaften of over een paar maanden kerstkadootjes mee inpakken.
Dat neemt niet weg dat ik je mag feliciteren met het felbegeerde koetje.
En omdat je nu de grote 3 hebt gemaakt mag ik je ook welkom heten bij de "Big Three"
Gefeliciteerd!:)
Heb er inderdaad aan gedacht om hem met alu folie, maar in het kader van ik maak hem zoals in Texas heb ik hun methode aangehouden. Ben ook van mening dat alu folie effectiever is.
 
Poah 😋geslaagde sessie, ziet er heerlijk uit!
 
Heb er inderdaad aan gedacht om hem met alu folie, maar in het kader van ik maak hem zoals in Texas heb ik hun methode aangehouden. Ben ook van mening dat alu folie effectiever is.
In Texas wordt niet alleen Butcher Paper gebruikt, ze gebruiken ook alu folie.
Texas Crutch is niet voor niets de originele benaming voor inpakken in Alu folie.
Butcher paper is er later bijgekomen. ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan