- Berichten
- 31
Vandaag eindelijk weer eens een vrije agenda, en trek gekregen van al het lezen hier, dus tijd voor bbq. Had al een tijdje zin rum ribs, dus die zijn het geworden.
Had een paar mooie Iberico ribs van de slager, het recept is uit smokey goodness no worries bbq.
Begonnen met opstoken van de smoker:
Voor het eerst geprobeerd met waterbakken in de smoker:
De 4 probes zijn om te kijken wat dit met de temperatuurverdeling doet. Die is stabieler als zonder water, dat werkt idd prima. Wel blijft er een verloop van 20-30 graden van links naar rechts, bij 110-120 graden gemiddeld. Iets meer bij een hogere temperatuur. Op zich niet erg, maar goed om te weten.
Voorraadje eiken klaargezet, met wat kersen chunks:
Heb ongeveer de helft gebruikt in 4.5 uur. De grootste blokken gaan volgende keer nog in tweeën, dan is het vuur beter te regelen. Voor 110 graden heb je best klein vuur nodig.
Dan de ribs in de rub:
En op het rooster:
Af en toe sprayen:
Na 2 uur in de folie gedaan, met boter, suiker, chipotle tabasco en agavesiroop. Zoals gewoonlijk ging dat niet heel lekker en scheurde het folie 3 keer. Toen was bij de tweede de rol op, en viel de rol nog een keer op de grond. Na een hoop gevloek lukte het, maar de foto ben ik vergeten
.
Na weer 2 uur uit de folie, drogen en aflakken:
Rechts vallen ze al van het bot, links zijn ze nog stevig. Had het dikke deel naar de warme kant gelegd, maar volgende keer moet ik ze ook links-rechts af en toe draaien.
De temperatuur was iets teveel gezakt om de lak mooi te laten drogen, en ik wilde ze niet langer laten liggen omdat ze al uit elkaar begonnen te vallen.
Op het bord met wat geraspte kokos:
Al met al zijn de waterbakken een succes, zijn er een paar kleine verbeterpunten, maar smaakten ze super!
Nu ff verzinnen wat ik als volgende ga maken...
Had een paar mooie Iberico ribs van de slager, het recept is uit smokey goodness no worries bbq.
Begonnen met opstoken van de smoker:
Voor het eerst geprobeerd met waterbakken in de smoker:
De 4 probes zijn om te kijken wat dit met de temperatuurverdeling doet. Die is stabieler als zonder water, dat werkt idd prima. Wel blijft er een verloop van 20-30 graden van links naar rechts, bij 110-120 graden gemiddeld. Iets meer bij een hogere temperatuur. Op zich niet erg, maar goed om te weten.
Voorraadje eiken klaargezet, met wat kersen chunks:
Heb ongeveer de helft gebruikt in 4.5 uur. De grootste blokken gaan volgende keer nog in tweeën, dan is het vuur beter te regelen. Voor 110 graden heb je best klein vuur nodig.
Dan de ribs in de rub:
En op het rooster:
Af en toe sprayen:
Na 2 uur in de folie gedaan, met boter, suiker, chipotle tabasco en agavesiroop. Zoals gewoonlijk ging dat niet heel lekker en scheurde het folie 3 keer. Toen was bij de tweede de rol op, en viel de rol nog een keer op de grond. Na een hoop gevloek lukte het, maar de foto ben ik vergeten

Na weer 2 uur uit de folie, drogen en aflakken:
Rechts vallen ze al van het bot, links zijn ze nog stevig. Had het dikke deel naar de warme kant gelegd, maar volgende keer moet ik ze ook links-rechts af en toe draaien.
De temperatuur was iets teveel gezakt om de lak mooi te laten drogen, en ik wilde ze niet langer laten liggen omdat ze al uit elkaar begonnen te vallen.
Op het bord met wat geraspte kokos:
Al met al zijn de waterbakken een succes, zijn er een paar kleine verbeterpunten, maar smaakten ze super!
Nu ff verzinnen wat ik als volgende ga maken...