Beef en Steak

Rum ribs

 
 

Martin de Bruijn

Sprokkelaar
Berichten
31
Vandaag eindelijk weer eens een vrije agenda, en trek gekregen van al het lezen hier, dus tijd voor bbq. Had al een tijdje zin rum ribs, dus die zijn het geworden.
Had een paar mooie Iberico ribs van de slager, het recept is uit smokey goodness no worries bbq.

Begonnen met opstoken van de smoker:
1000027982.jpg


Voor het eerst geprobeerd met waterbakken in de smoker:
1000027983.jpg

De 4 probes zijn om te kijken wat dit met de temperatuurverdeling doet. Die is stabieler als zonder water, dat werkt idd prima. Wel blijft er een verloop van 20-30 graden van links naar rechts, bij 110-120 graden gemiddeld. Iets meer bij een hogere temperatuur. Op zich niet erg, maar goed om te weten.

Voorraadje eiken klaargezet, met wat kersen chunks:
1000027984.jpg

Heb ongeveer de helft gebruikt in 4.5 uur. De grootste blokken gaan volgende keer nog in tweeën, dan is het vuur beter te regelen. Voor 110 graden heb je best klein vuur nodig.

Dan de ribs in de rub:
1000027985.jpg


En op het rooster:
1000027986.jpg


Af en toe sprayen:
1000027988.jpg


Na 2 uur in de folie gedaan, met boter, suiker, chipotle tabasco en agavesiroop. Zoals gewoonlijk ging dat niet heel lekker en scheurde het folie 3 keer. Toen was bij de tweede de rol op, en viel de rol nog een keer op de grond. Na een hoop gevloek lukte het, maar de foto ben ik vergeten 😂.

Na weer 2 uur uit de folie, drogen en aflakken:
1000027993.jpg

1000027994.jpg

Rechts vallen ze al van het bot, links zijn ze nog stevig. Had het dikke deel naar de warme kant gelegd, maar volgende keer moet ik ze ook links-rechts af en toe draaien.
De temperatuur was iets teveel gezakt om de lak mooi te laten drogen, en ik wilde ze niet langer laten liggen omdat ze al uit elkaar begonnen te vallen.

Op het bord met wat geraspte kokos:
1000027995.jpg


Al met al zijn de waterbakken een succes, zijn er een paar kleine verbeterpunten, maar smaakten ze super!

Nu ff verzinnen wat ik als volgende ga maken...
 
Rum met kokos lekker 😋. Het kan zijn dat ik niet goed heb opgelet bij de presentatie, maar de rum is in de lak denk ik? 🙂
 
Ik ben ook wel benieuwd, misschien eens kijken of ik het recept ergens kan vinden, zag al dat er piment in gaat enzo 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan