Afgelopen weekend familie over de vloer (kleine 20 man). Eerder een heerlijke Iberico procureur van 2.3 kilo op de kop kunnen tikken. In de rub gezet (Franky's Pork Prank) en rond 23.00 op het vuur gelegd op 110°C met drie blokjes rookhout (pruim, appel, hickory).
Volgende ochtend om 07.30 gekeken. Vlees was al 83°C. Ik was een beetje bang dat het vlees wat was uitgedroogd. Snel even ingepakt met ahornsiroop en bruine suiker en nog een klein uur laten doorgaren naar 88°C. Daarna gewikkeld in aluminiumfolie en handdoeken en in de koelbox gelegd. Rond een uur of 13.00 begon het vlees af te koelen dus besloot ik het al te pullen. Dat ging als vanzelf en smaakte heerlijk - totaal niet uitgedroogd.
In de namiddag een hele maiskip gekruid en op een blikje kersencola gezet. Daarna indirect bereid. Tussendoor wat maïskolven gekookt, met boter in aluminiumfolie gerold en het laatste halfuur bij de kip gelegd. Het resultaat mocht er zijn.
Ten slotte nog wat hamburgers gebakken, kabeljauw op rookplankjes gemaakt en een aantal worstjes klaargemaakt. Het geheel als buffet klaargezet met pistoletjes, kleine bolletjes, tortilla’s en wat coleslaw, salade en patatjes.
Daarna nog een brownie en een crumble gemaakt op de barbecue. Die gingen van het vuur direct de mond in, dus ik heb alleen een foto van de browniemix (toprecept: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/dranken-dessert/chocoladedroom/weber-55442.html).
Al met al een geslaagde BBQ – maar vooral die pulled pork was zalig.
Volgende ochtend om 07.30 gekeken. Vlees was al 83°C. Ik was een beetje bang dat het vlees wat was uitgedroogd. Snel even ingepakt met ahornsiroop en bruine suiker en nog een klein uur laten doorgaren naar 88°C. Daarna gewikkeld in aluminiumfolie en handdoeken en in de koelbox gelegd. Rond een uur of 13.00 begon het vlees af te koelen dus besloot ik het al te pullen. Dat ging als vanzelf en smaakte heerlijk - totaal niet uitgedroogd.
In de namiddag een hele maiskip gekruid en op een blikje kersencola gezet. Daarna indirect bereid. Tussendoor wat maïskolven gekookt, met boter in aluminiumfolie gerold en het laatste halfuur bij de kip gelegd. Het resultaat mocht er zijn.
Ten slotte nog wat hamburgers gebakken, kabeljauw op rookplankjes gemaakt en een aantal worstjes klaargemaakt. Het geheel als buffet klaargezet met pistoletjes, kleine bolletjes, tortilla’s en wat coleslaw, salade en patatjes.
Daarna nog een brownie en een crumble gemaakt op de barbecue. Die gingen van het vuur direct de mond in, dus ik heb alleen een foto van de browniemix (toprecept: https://www.weber.com/NL/nl/recepten/dranken-dessert/chocoladedroom/weber-55442.html).
Al met al een geslaagde BBQ – maar vooral die pulled pork was zalig.